יש ילדים שמבלים את החופש שלהם מבחירה בקייטנה בתוך הכיתה, זאת בזמן שההכנות לשנת הלימודים הבאה בעיצומן, כולל רישות של עוד בתי ספר בנתבים אלחוטיים, Wi-Fi. אך להתפתחות הטכנולוגית הזאת יש מחיר - עלייה בקרינה בלתי מייננת הנגרמת ממכשירים, עלולה אם חורגת מהמומלץ, לגרום לסרטן.
אלי סיבוני מחברת celltest מסביר: "למחשב נייד יש תקשורת עם הראוטר, והוא משדר כרגע, זאת לעומת מחשב נייח שבעצם מחובר בתקשורת קווית ואין לו בכלל את הקרינה הזאת". פרופ' סיגל סדצקי, מנהלת היחידה לאפידמיולוגיה של סרטן וקרינה ממכון גרטר, טוענת: "אנחנו מדברים על חשיפה כפויה, בניגוד לטלפונים סלולרים אנחנו לא מדברים פה על חשיפה וולנטארית, אלא על חשיפה קבועה, שלא הילד ולא ההורה הספציפי מחליטים אותה".
קרינת Wi-Fi לא נחשבת למסוכנת ביותר, אבל בשילוב עם הקרינה מהסלולר ומרשת החשמל הילדים בכיתות חשופים במשך שעות לרמות שעלולות לפגוע בהתפתחותם. לכן במשרד להגנת הסביבה ובמשרד הבריאות ממליצים להימנע. שולי נזר, סמנכ"לית בכירה לתעשיות מהמשרד להגנת הסביבה, מבהירה: "פנינו למשרד החינוך וביקשנו במסגרת עבודה של צוות משותף שייאסרו את השימוש בנתבים אלחוטיים, ואנחנו חושבים שפה משרד החינוך צריך להשתמש בסמכויות שיש לו".
"יש צורך במדיניות ברורה וחד משמעית"
במדינות כמו קנדה, רוסיה וצרפת בחרו לאסור התקנת נתבים אלחוטיים בבתי ספר. אצלנו ועדה בין-משרדית שבחנה את הנושא החליטה רק להמליץ לתת עדיפות לטכנולוגיות של רשתות קוויות ככל הניתן, ואם החליט בית ספר על רשת אלחוטית יש להקפיד על בדיקת קרינה לפני כל התקנת ציוד אלחוטי ולאחריה. בעיני רבים, בהם מנכ"ל המועצה לשלום הילד, יצחק קדמן ההמלצות הללו אינן מספיקות. לדבריו: "יש צורך במדיניות ברורה וחד משמעית שאיננה מותירה את ההחלטה על שימוש ברשת אלחוטית לכל בית ספר או לכל רשות מקומית".
ד"ר עופר רימון, מנהל המינהל למדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, מדגיש כי "כל בית ספר שמשתמש ברשת Wi-Fi יעבור בסופו של דבר בדיקה כדי שנוודא שהוא גם יישם את ההנחיות שלנו וגם שרמת הקרינה לא עוברת את הסף המותר". צריך לומר שבמשרד החינוך מתכוונים גם ללמד את הילדים איך להימנע מחשיפה לקרינה, זאת משימה קשה לכל הדעות, ובכל זאת כלי חשוב לחיים במאה ה-21.