הצהר נפתח מחדש: שר הדתות יעקב מרגי הודיע כי יתמוך בחוק פתיחת אזורי הרישום לנישואים שיאפשר את המשך מיזם החתונות של ארגון צהר. בפגישה שהתקיימה אתמול בין השר מרגי לבין יו"ר ועד רבני צהר הרב דוד סתיו סוכם כי רבני צהר יחזרו להשיא זוגות כפי שעשו עד כה.
פריצת הדרך במחלוקת בין שני הצדדים הושגה אמש בעקבות מגעים שהתקיימו ביומיים האחרונים בתיווכה של ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו). טרם נחתם הסכם סופי אך מרגי הבטיח כי יתמוך בקידום הצעת חוק שתבטל את הרישום לפי אזורים לצורך נישואים. שר הדתות הוסיף והתחייב בפני הרב סתיו כי עד שיוסדר העניין בחקיקה הוא יספק לארגון את תעודות הנישואים הדרושות לו על מנת לקיים את המיזם.
בתמורה להבטחתו של שר הדתות התחייבו רבני צהר להפסיק את הקמפיין האישי נגדו וכי כבר בימים הקרובים יוקם צוות משותף שיכלול נציג של רבני צהר, נציג משרד הדתות ונציג של הרבנות הראשית.
בתחילת השבוע: עימות בין שר הדתות לרבני צהר
לפני שתי יממות הודיע ארגון רבני צהר על סגירת מיזם הנישואים שלו, במסגרתו התחתנו עד היום אלפי זוגות מדי שנה בטקסים אורתודוקסיים שהוכרו על ידי המדינה. לדברי רבני הארגון, ההחלטה להפסיק את פעילותו נבעה מעימות חריף עם השר לשירותי דת יעקב מרגי מש"ס, ששלל את סמכויות הרבנים שפעלו בארגון.
"לידיעת הציבור: שר הדתות, מר יעקב מרגי, החליט לפסול את הרבנים מתנדבי צהר, והפסיק לצהר את מתן תעודות הנישואין", נכתב בהודעה רשמית באתר צהר. "עקב כך איננו יכולים יותר לעמוד לרשות הזוגות המעוניינים להתחתן כיהודים דרך צהר. פנייה ישירה שלכם לשר הדתות תסייע בשינוי החלטתו". בהמשך הופיעו גם מספרי הטלפון של לשכת שר הדתות, אליה הוזמן הציבור להפנות את בקשותיו.
לא ברור אם יש קשר בין הדברים, אך באותו הבוקר נפתחה עצומה במטרה לאפשר חתונה וגירושים אזרחיים ורפורמים במדינת ישראל.
מנכ"ל הארגון הרב ד"ר משה בארי אמר שלשום כי הארגון מתחייב לדאוג להנפקת תעודות נישואין למאות הזוגות שכבר התחתנו דרך הארגון אך לא קיבלו את המסמכים הרשמיים, וזאת על אף שהמשרד לשירותי דת מסרב לפי שעה לספק את התעודות. לדבריו, גם זוגות שנרשמו לנישואין אבל טרם התחתנו יזכו בטיפול דומה.
פרויקט הנישואין של צהר צבר תהודה ומוניטין רבים בציבור הישראלי. בארגון פעלו להשיא זוגות שאינם מקיימים אורח חיים מסורתי על פי ההלכה, בדרך אלטרנטיבית, שהוגדרה ליברלית יותר ביחס לחתונות האורתודוקסיות הנהוגות בציבור הדתי. פעילות הרבנים נעשתה ללא תמורה כספית, משום שבצהר ראו עצמם כשליחיה הידידותיים של הרבנות הראשית לישראל.