קניון "רמות" בירושלים, למשל, דומה מאוד לזה שיש לכם בבית. חוץ מדבר אחד: כאן לא תמצאו תמונות של הדוגמניות המפרסמות את המוצרים שבחנויות. "היו תלונות על התמונות, אז הורידו אותן", מספרת אחת העובדות בחנות. לא מדובר ב"מאה שערים" - כי אם בשכונת רמות, בה מתגוררים דתיים לאומיים וחילונים.
בסנהדריה המורחבת, לב העולם החרדי הירושלמי, האפליה כלפי נשים שוברת שיאים חדשים. בסניף המקומי של רשת "זול ובגדול" מסרבים להעסיק נשים, והם לא לבד. בחנות הסמוכה, "מעיין 2000", מסכימים להעסיק נשים - אבל על זה משלמים מחיר כבד. לאחרונה קראו רבנים להחרים את הרשת בטענה כי "בחנויות הללו יש מכשולים גדולים של צניעות על ידי עובדי החנות".
"נשים הן חלק מהלקוחות שלנו"
המנגנון הזה מוכר היטב בירושלים. רבנים קיצוניים משתמשים בהצהרות שכאלה על מנת לעודד אפליה כלפי נשים, ובעלי העסקים שרק רוצים לסגור את החודש מצייתים להם ובכך מונעים מנשים חרדיות להתפרנס בכבוד.
בחברת הניהול של קניון "רמות" מסרו בתגובה לחדשות 2: "הקניון פונה לכל המגזרים, בני כל הדתות וכל האמונות. חלק מהחנויות (ששודרו בכתבה) בחרו, בעקבות פניה לתושבים, להציג תצוגה מעודנת, שאיננה פוגעת ברגשות חלק מהקונים. חלק מהחנויות בחרו להציג את התמונות המקוריות של הפרזנטוריות. המבקרים בקניון נהנים ממרכז ייחודי שעונה על צרכיהם ומתחשב ברגשותיהם".
מרשת "זול ובגדול" נמסר בתגובה: "במקרה, בשתי הקופות בהן ביקרתם היום, עבדו גברים. אין לנו מניעה מהעסקת נשים, שכן הן חלק מהלקוחות שלנו".