"היי, רציתי לדעת אם אני יפה או לא" - נערות רבות מבקשת מגולשים לחוות דעה על המראה החיצוני שלהן, וזוכות לתגובות משפילות ומעליבות. התופעה הגיעה מארצות הברית ואומצה בישראל, ונערות רבות מנסות לקבל חיזוקים על המראה שלהן באמצעות הרשת, וחוות את הכאב וההשפלה של המגיבים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
העיסוק המתמיד במראה החיצוני עשוי להביא נערות ברגע של חולשה להעמיד את עצמן לשיפוטם של הגולשים. בארצות הברית, עשרות אלפי נערות מעלות סרטונים ביוטיוב ומבקשות "חוות דעת אמיתית", אך מכיוון שמדובר בגולשים אנונימיים, ההערות לפעמים קטלניות והרסניות - במיוחד כשמדובר בנערות כל כך צעירות.
"את מזעזעת, אבל אל תתבאסי - גם אני מכוער", כותב אחד הגולשים. גולש אחר טרח לציין: "את כלבה מכוערת, לכי לבכות לאמא שלך". אחר הציע: "שימי שקית זבל על הראש". יש גם מי שמחמיאים ואפילו מנסים לשכנע את הבנות שיופי זה לא הכל בחיים, אבל כל הערה מעליבה בולטת על פני היתר.
ההערה ה"מחמיאה" ביותר: "אונס"
לחלקן של טבלאות הדירוגים של מראה הבנות קוראים "דירוג נסיכות", אבל ההערות בהן רחוקות מלהיות מחמיאות. "יווו את מכוערת", היתה אחת ההערות שנרשמה. בתגובה אחרת נכתב: "מה לעשות, גם אלוהים עושה טעויות". באופן מזעזע, ההערה המחמיאה ביותר אצל בני הנוער היא "אונס", שמשמעה: אי אפשר לעמוד בפני אותה נערה. חלק מהגולשים גם מחמיאים רק כדי לקבל מספר טלפון.
בעולם שבו היופי הוא חזות הכל, הנערות מנסות לקבל חיזוקים על המראה באמצעות הרשת והצורך בחיזוקים חיוביים רק מתגבר על רקע הדימוי העצמי הנמוך. מחקרים מראים כי 23% מהמתבגרות חושבות שהן שמנות, למרות שרק 16.9% מהן אכן סובלות באמת מעודף משקל.
התופעה הזו רק הולכת ומתרחבת, והמפתח נמצא אצל ההורים. הם צריכים לפקוח שבע עיניים על התמונות שילדיהם מעלים לרשת ולהסביר להם שלשאלה התמימה הזו - האם אני יפה - עלולות להיות תגובות מכוערות, בלי כל קשר למציאות.