האם במסגרת "החופש האקדמי" מעניקה אוניברסיטה בישראל במה לתומכים בארגוני טרור? במסגרת הדיון "קולות מעזה" שיתקיים היום באוניברסיטת תל אביב, צפויים לשאת דברים אנשי אקדמיה מהשמאל הקיצוני בישראל, אנשי אקדמיה התומכים במגעים עם חמאס וחיזבאללה מארה"ב, ובנוסף גם שיחות עם גורמים הקשורים לארגוני טרור בשידור ישיר מרצועת עזה. את הידיעה מפרסם הבוקר העיתון "מעריב".
מדובר בצפייה פאסיבית בצוותא בשידור ישיר מהרווארד ב'וידאו קונפרנס' שיתקיים בין מרצים מאוניברסיטת "הרווארד/MIT" לבין עובד סוציאלי, אחות וכלכלן בעזה. הצפייה הפאסיבית נועדה למספר משתתפים מצומצם בחדר ישיבות כשלאחר מכן, יוכלו הצופים להביע, איש-איש, את דעתו על השיחה בה הם צפו. את הדיון ינחה פרופסור אורי הדר, שהיה חתום לאחרונה על שורת עצומות התומכות בסרבנות, ובעבר אף הביע תמיכה במעשיה של טלי פחימה.
בדיון ייקחו חלק גם שני אנשי אקדמיה בכירים: שרה רוי, מרצה בכירה באוניברסיטת הרווארד, יהודיה ובת להורים ניצולי שואה, שבדבריה צפויה להאשים את ישראל במשבר ברצועת עזה ולנסות לצייר את החמאס כארגון שבעתיד, לאחר שהמשבר ההומניטרי בעזה יסתיים, יהיה מתון יותר. אליה יצטרף איש אקדמיה נוסף, ריצ'רד נורטון, שידוע כתומך נלהב של חיזבאללה וקורא להכיר בו כגוף פוליטי ולקיים עמו משא ומתן.
האוניברסיטה: אנו מקפידים על החופש האקדמי
רקטור אוניברסיטת ת"א החליט לאפשר את קיום הכנס, למרות שבעבר עוררו כנסים דומים כעס בקרב חלק מהתורמים.
אוניברסיטת ת"א מסרה בתגובה לטענות: "בשידור יראויינו שלושה אנשי מקצוע מעזה, אשר אמורים להציג תמונה על מצבם של תושבי עזה מנקודת המבט שלהם. לאחר השיחות יתקיים דיון פתוח בין ציבור החוקרים הישראלים שייאספו באולם. כמו בהקשרים אחרים, מקפידה האוניברסיטה על העצמאות והחופש האקדמי של החוקרים הפועלים במסגרתה".