אם הרגשתם שתשלומי ההורים שגובים מכם בבית הספר שבו לומדים ילדיכם גבוהים מדי, תתפלאו אולי לגלות שגם במשרד החינוך לא מרוצים מההקפדה אחר מילוי הנהלים בנושא על ידי מוסדות החינוך. במהדורה המרכזית פורסם לראשונה כי בשל המצב, שוקלים במשרד החינוך להמליץ להעביר את גביית תשלומי ההורים מידי בתי הספר - לרשויות המקומיות, בתקווה שהדבר ישים קץ לחריגות מהסכומים שנקבעו.
הגוף האחראי על קביעת הסכום המירבי שניתן לגבות כ"תשלומי הורים" הוא ועדת החינוך של הכנסת, שדנה בנושא מדי שנה. אלא שלמרות ההחלטות, ממשיכים בתי הספר לדרוש מההורים לפתוח את הכיס מעבר למותר. במשך כמה חודשים פועלת במשרד החינוך ועדה, בראשות מנכ"לו, ד"ר שמשון שושני, שמטרתה לגבש פתרון שיוכל לשים קץ לתופעה - שבמסגרתה, פעמים רבות, נגבים מההורים תשלומים נוספים בסעיפים כגון "פעילויות חינוכיות נוספות" ועוד.
למרות שלפי ההערכה יהיה מנגנון הפיקוח על הנושא יעיל יותר אם ינוהל על ידי הרשויות המקומיות, חלוקים הורי התלמידים בעמדותיהם באשר לתמיכתם ביוזמה. לצד אלה שקיבלו אותה בשביעות רצון, היו גם מי שסברו שאותן פעילויות חינוכיות שעליהן הם נאלצים לשלם יותר הן בעלות חשיבות בלתי מבוטלת.
לפי תמונת המצב הנוכחית, תיושם ההמלצה בבתי הספר היסודיים בעוד כשנה. שנה לאחר מכן, צפויה הרפורמה לחול גם על חטיבות הביניים והתיכונים. במשרד החינוך מסרו בתגובה כי טרם התקבלה החלטה בנושא: "בתום עבודת הוועדה בחודש ספטמבר תוגשנה ההמלצות", לשון הודעתם.