פעמים רבות משווים בין הצעירים מסביב לעולם שמתחילים ללמוד לתואר בגיל 18, לעומת הצעירים הישראלים שעם סיום התיכון הולכים לצבא, ונאלצים לדחות את לימודיהם האקדמים. אלא שתכנית חדשה בצה"ל מנסה לשנות את המצב, ולהעניק לחיילים נקודות אקדמיות בעבור הקורסים הצבאיים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הרעיון למהלך המהפכני החל בעקבות הקמת קריית ההדרכה, כחלק מעיר הבה"דים המוקמת בנגב. הקורסים שיילמדו על ידי חיילים ויזכו אותם בנקודות אוניברסיטאיות הם קורסי המשך לבעלי תפקידים שונים, ולא לקורסי היסוד שעוברים הטירונים בתחילת דרכם בצבא.
במסגרת המיזם יוכלו החיילים ללמוד קורסים מעולם הלוגיסטיקה, התקשוב, משאבי אנוש, היסטוריה של ארץ ישראל, הנדסה, קרימינולוגיה, רפואה ולימודים כלליים. הלימודים הצבאיים-אוניברסיטאיים יתחלקו לשני מסלולים - המסלול הראשון הוא התאמת קורסים צבאיים לתכניות הלימוד של האוניברסיטאות, על פי מערכי שיעור שיועברו לצבא מהמוסדות הגבוהים.
"לייעל את תהליך קבלת התואר למשתחררים"
המסלול השני צפוי לאפשר למדריכים בקריית ההדרכה החדשה להשלים תואר בחינוך. מלבד הגדלת מספר אנשי החינוך מסלול המקנה תואר בחינוך למדריכים בקריית ההדרכה שאינם בעלי תואר. ככל שמשך שירותם בקריית ההדרכה ארוך יותר, כך סיכוייהם להשלים את התואר בקריית ההדרכה גבוה יותר.
"התהליך כולו ירחיב את מספר בעלי התואר בחינוך, יעודד לימודים אקדמאים ויקל על משוחררים להשלים תואר בתחום בו עסקו במהלך שירותם", הסביר גורם צבאי. "התכנית היא למפות את כל הקורסים שיהיו בקריית ההדרכה, ויחד עם המכללות והאוניברסיטאות לראות איזה קורסים צבאיים ניתן להקביל לאזרחיים, וכך להקל ולייעל משמעותית את תהליך קבלת התואר של חיילים שמשתחררים".