במשרד החינוך מתגבשת כבר זמן רב רפורמה לשינוי טוטאלי של מבנה בחינות הבגרות. אחד מסעיפי התכנית, מתברר, היא ביטול בחינות הבגרות בכיתה י'. אם תאושר התכנית, שבמסגרתה ייבחנו התלמידים רק בכיתות יא'-יב', היא צפויה לצאת אל הפועל כבר בשנה הבאה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הרפורמה צפויה לכלול צמצום של מספר בחינות הבגרות החיצוניות, דבר שיאפשר לקיים את כל הבחינות במהלך שנתיים, במקום בשלוש שנים. כיום לחץ הבגרויות מתחיל כבר בכיתה י', מאחר שהתלמידים נבחנים במקצועות הלשון וההיסטוריה, וחלקם אף נבחנים במקצועות נוספים.
במסגרת הניסיון לצמצם את המספר העצום של בחינות הבגרות שמקיימת מדינת ישראל (השנה לדוגמה ניתנו שני מיליון ציונים), שוקלים במשרד החינוך גם לצמצם את מספר מועדי ב' ולהותיר את האפשרות להיבחן מחדש רק במתמטיקה ובאנגלית.
אפשרות נוספת ששוקלים במשרד החינוך היא קיום בחינות בימים שני וחמישי בלבד ורק עד אמצע חודש יולי, במטרה לאפשר לתלמידים להיערך לגיוסם לצבא. כמו כן ייעשה מאמץ לקיים את הבחינות בשעה מאוחרת ככל האפשר.
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "אנו מגבשים תכנית שמטרתה להתאים את מערך הלימודים לעולם המודרני. במסגרת זו עולים רעיונות רבים, שרק חלק מהם יהיו בתכנית החדשה. רק עם השלמת התכנית היא תוצג בפני הציבור".