זה אולי מעט מוזר, אבל המרכז הגריאטרי ראשון לציון שנראה כמו כפר נופש מטופח במיוחד, אינו אלא מרכז גריאטרי בבעלות המדינה. אולם מאחורי החזות המוריקה והביתנים החדשים מסתתרות מחלקות שלמות נטושות. המוסד המפואר, שפעם איכלס 340 מיטות - מאכלס כעת רק 70 קשישים - תולדה של ייבוש זוחל של המוסד במטרה להפריטו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כבר שבע שנים לא מופנים למקום מטופלים חדשים, ועל 70 הדיירים שנותרו כאן יש לא פחות מ-180 אנשי צוות. "בזמנו נאמר לנו ש'תוך חמש שנים כל המטופלים ימותו ואז אפשר יהיה להפוך את המוסד לכפר גמלאים'", אמרה לחדשות 2 אחות במקום.
גורמים בכירים במשרד הבריאות אישרו את הדברים: ב-2003 קיבלה הממשלה החלטה לסגור את המקום, וההנחה הייתה כי הקשישים יילכו לעולמם בתוך חמש שנים - אז יוצע המקום למכירה. "זה המשך של מדיניות הממשלה שבאה להפריט כל דבר שזז, אפילו זקנים", אמר אפי רוזנברג, שאמו מאושפזת במוסד. "ברגע שיעבירו אותם - 50% ימותו".
למרבה האירוניה, כמות אנשי הצוות מאריכה כנראה את תוחלת החיים של הקשישים כאן, וכך, מה שלא עושה הטבע - תעשה הביורוקרטיה. בימים האחרונים זומנו בני משפחות הדיירים לגריאטר המחוזי במשרד הבריאות שהכין אותם לאפשרות שרישיון כיבוי האש יפוג בעוד שבועיים והמקום ייסגר. "נסענו למכבי האש, שם אמרו לנו שכבר 20 שנים פונים ומקבלים אישור", אמר יוסף מזוז שאמו מאושפזת במרכז הגריאטרי.
"אמא שלי נמצאת פה משנת 1998", סיפר פנחס שולמן, בן נוסף למאושפזת. "בחודש הבא היא תהיה בת 100 והיא לא יודעת לזוז מהמקום הזה לשום מקום אחר כי כאן היא רגילה", אמר. "כל תזוזה, כל החלפת מקום - זה משפיע". השטח נתרם על ידי ארגון הג'וינט במטרה לשמש כפר לקשישים, רובם אגב ניצולי שואה. כעת לאף אחד לא ברור מה יעלה בגורל הדיירים והעובדים, גם לא ברור מה מתוכנן להקים על השטח. מה שכן ברור זה שלצד מחסור הולך ומחמיר במיטות סיעודיות באזור המרכז, עומד מוסד מפואר כשהוא נטוש כמעט לחלוטין.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "אנו נלחמים על עתידו של המוסד ומעוניינים להגדיל את כמות המיטות". עם זאת, צוין כי "אין כוונה לסגור את המוסד ב-15 באוגוסט".