אחרי ימים של מחאה ועיצומים, חתמו היום (א') נציגי המכללות הטכנולוגיות על הסכם עם משרד האוצר והכלכלה, לפיו יקבלו הסטודנטים להנדסה תוספת תקציבית של 110 מיליון שקלים ממשרד הכלכלה - למשך שש שנים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהסכם נקבע עוד כי הסטודנטים יהיו זכאים לקבל מלגות ומענקים על סך 6 מיליון שקלים בפריסה לשנתיים. כמו כן, יועברו 10 מיליון שקלים למכללות הנמצאות באזורי עדיפות.
לפי ההבנות, שכר הלימוד של הסטודנטים לא יעלה ויינתנו להם זכויות לפי הנחיות המועצה להשכלה גבוהה. כך סטודנטים המשרתים במילואים וסטודנטיות בהיריון ייהנו מאותן הקלות וסיוע כמו חבריהם במוסדות האקדמיים האחרים.
"אנחנו נותנים יותר ודורשים יותר"
"היום הקריאה היא'הטובים לטכנולוגיה', מספיק עם 'לכו למשפטים' - תבואו ללמוד מקצועות טכנולוגיים", קרא שר הכלכלה נפתלי בנט לאחר חתימת ההסכם.
בתום מסיבת עיתונאים שכינס יחד עם שר האוצר יאיר לפיד סיפר בנט כי הגדילו את התקציב למכללות הטכנולוגיות ב-70%, אך עם התקציבים באות גם החובות. "דרשנו מהמכללות מודל של תפוקות שיסיימו עם דיפלומות על פי מבחנים חיצוניים. אנחנו נותנים יותר ודורשים יותר".
"ההסכם יביא בשורה ורפורמה משמעותית למערכת ההשכלה הטכנולוגית", קרא שר האוצר בפתח מסיבת העיתונאים המשותפת, "הנכס הראשוני של מדינת ישראל הוא לא גז ולא פוספטים, אלא המוחות שנמצאים במדינה הזו ומעמד הביניים שלה, והדור העתידי שהולך למכללות".
"ההשכלה הטכנולוגית היא נדבך חשוב לקידום התעשייה הישראלית והמשק ייצא נשכר מההסכם שהושג", אמר ח"כ חיים כץ, יושב ראש ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת. "אני שמח שמשרד הכלכלה החליט להירתם למען המכללות הטכנולוגיות. חבל שגרר את רגליו והתעקש לשווא עד כה".
מחאת בעלי המכללות החלה לפני כשבועיים, עם פתיחת מושב החורף של הכנסת, בהקמת מאהל ובשביתת רעב בת שלושה ימים של מנהלי המכללות. המאבק החריף ביום ראשון שעבר כש-53 מכללות ברחבי הארץ שבהן לומדים כ-22 אלף סטודנטים הושבתו. חתימת ההסכם שמה לפי שעה סוף למאבק.