שבוע לאחר הפרסום בחדשות 2 אודות הסטודנטים מהדרום שלא לומדים ונשארים רעבים בשל הקפאת קצבת הקיום שמגיעה להם, סוף סוף הם יכולים קצת לחייך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעקבות הכתבה הודיעו משרדי הקליטה והאוצר כי התלמידים מכפר הסטודנטים איבים, עולים חדשים מהעדה האתיופית, יקבלו את הקצבה לה הם זכאים בסך 1,100 שקלים.
"הפעילות המשותפת בין המשרדים הביאה לכך שבשעות האחרונות משרד האוצר אישר את הבקשה של משרד הקליטה לביצוע תשלומי דמי קיום לעולים ולתושבים חוזרים, ביניהם אוכלוסיית הסטודנטים, זאת בהתאם לזכאותם ע"פ נהלי המשרד", נמסר ממשרד הקליטה. "חשוב לציין כי המשרד לקליטת העלייה בשיתוף משרד האוצר מוסיפים ועושים מאמצים כבירים על-מנת להמשיך ולסייע לעולים לממש את זכאותם חרף המצב הנתון".
לפני יותר מחודש הופסקה הקצבה של הסטודנטים, שרוכשים השכלה קדם אקדמית - בדרך להשתלבות בחברה. הסיבה: בשל ממשלת המעבר התקציב המדינה לא אושר, ובתוכו הקצבאות לאותם סטודנטים. וכשאי אפשר ללמוד - ועל פי תקנון הכפר - גם לא לעבוד, בני הנוער נאלצו להסתובב כשבועיים חסרי מעש ומלאי בושה.
הסיפור הגיע לאוזניו של ח"כ עמיר פרץ (התנועה), שהעלה את הנושא לדיון בכנסת ודרש לפתור את הבעיה בהקדם האפשרי. היום בירך ח"כ פרץ על ההחלטה. "שמחתי לגלות באוצר גם אנשים רגישים", אמר, "אי אפשר ללמוד כשרעבים".
ח"כ פרץ הוסיף כי מדובר בהשקעה משמעותית בהון אנושי בעל פוטנציאל גדול. "זהו רווח למדינת ישראל", הדגיש, "אותם צעירים שיסיימו את הלימודים הולכים אחר כך לאקדמיה ולשירות הציבורי, משתלבים בחברה והופכים למנהיגים. הם יחזירו בגדול את הקצבה הקטנה".
ח"כ תמנו-שטה: רק כיבוי שריפות
חברת הכנסת הטרייה פנינה תמנו-שטה (יש עתיד), שנרתמה לעזרת הסטודנטים, בירכה אף היא על ההחלטה, אך הדגישה כי הדרך עוד ארוכה: "זה כיבוי שריפות ולא פתרון לבעיה האמיתית".
"לא יעלה על הדעת שמצד אחד משרד האוצר מקדם תכנית חומש לאוכלוסייה האתיופית ומצד שני מונע מהם רכישת השכלה גבוהה", מוחה ח"כ תמנו-שטה, "היד האחת מלטפת והשניה סוטרת".
לדברי חברת הכנסת, הפסקת מלגות הקיום לסטודנטים מביאה את הסטודנטים לחרפת רעב וגורמת לאוכלוסייה זו לדשדש מאחור בחברה הישראלית. "ההשקעה בחינוך היא המפתח לעתידה של העדה האתיופית ולשילובם בחברה בכל תחומי החיים", היא מדגישה.