דוח עמותת על"ם, הפועלת למען בני נוער במצבי סיכון ומצוקה, חושף תמונה עגומה על שימוש בסמים ותופעות אלימות בקרב בני הנוער בישראל. הדוח הוגש הבוקר לנשיא המדינה שמעון פרס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדוח, 30% מבני הנוער בין גילאי 12-18 התנסו לפחות פעם אחת בשימוש בסמי פיצוציות ו/או בסמים קלים אחרים - נתון המשקף עליה של כ-10% במספר בני הנוער המשתמשים בסמים אלה על בסיס קבוע. "סמי פיצוציות הפכו לאחרונה לשכיחים בקרב בני נוער מכל שכבות האוכלוסייה בשל הנגישות והקלות בה ניתן לרכוש אותם בקיוסקים ופיצוציות ובשל מחירם הזול יחסית", נכתב.
גם על הרשתות החברתיות לא פסחו בעמותה. "בעקבות השימוש ההולך וגובר במכשירי הסמארטפון המאפשרים נגישות לרשתות החברתיות ולמצלמות, 40% מבני הנוער דיווחו כי נחשפו לתכנים פוגעניים , אלימים או פורנוגרפיים ברשת", לשון הדוח.
עוד עולה מהדוח כי 73% מבני הנוער יוצאי אתיופיה נתקלו בגילויי גזענות כלפיהם על רקע מוצאם. עוד נמסר כי במהלך 2012 חלה עליה של 70% במספר בני הנוער ממוצא אתיופי להם סייעה העמותה.
"גילויי אלימות קשים בקרב האתיופים"
"במהלך השנה נתקלנו בגילויי אלימות קשים בקרב בני הנוער האתיופים שהגיעו למרבה הצער עד למותו של נער לפני מספר שבועות. מועדונים ומקומות הבילוי בערים הגדולות מסרבים לעתים להכניס לפתחם נוער יוצאי אתיופיה", אמרה בתגובה לדוח לדברי נאוה ברק, נשיאת עלם. "בני נוער אלו מתוסכלים וממורמרים, מוצאים עצמם במקומות בילוי אלטרנטיביים, המרכזים אליהם את בני העדה".
נשיא המדינה שמעון פרס קיבל לידיו הבוקר את הדוח השנתי וקיים פגישה מיוחדת עם ארבעה בני נוער אשר היו במצבי סיכון ושיתפו את הנשיא בחוויות שעברו בחייהם. "להציל נוער במצוקה בישראל זה צדק חברתי אמיתי", הוא אמר עם פגישתם.