בצל המתיחות בין יהודים לערבים וכשברקע עדיין מהדהדת מחאת יוצאי אתיופיה, נערך בימים רביעי וחמישי מפגש יוצא דופן בין מאות צעירים מכל חלקי החברה הישראלית. המפגש נערך במסגרת "מעשה במפגש", סמינר שערך "מרכז מעשה", עמותת בת של קרן רש"י, העוסק בהפעלת תכניות התנדבות ופיתוח מנהיגות צעירה בפריפריה. בסמינר, שנערך בגבעת חביבה, השתתפו קרוב ל-700 צעירים, בהם יהודים, ערבים, דרוזים, בני העדה האתיופית, עולים חדשים ועוד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ייחודיותו של הסמינר היא בכך שבפעם הראשונה נעשה במפגש מסוג זה שימוש בשיטות וטכניקות חדשות להידברות בין מגזרים שונים בחברה. הצעירים שחולקו לקבוצות מעורבות, עברו סדנה בה התנסו באימוץ זהות של צעיר ממגזר אחר ובדרך זו הרגישו על בשרם כיצד זה להיות בקבוצת אוכלוסייה אחרת מחד, וראו כיצד זהותם נתפסת בעיניים זרות, מאידך.
בפעילות נוספת נקטו הצעירים כעשרה ערכים החשובים בעיניהם כגון: כבוד האדם, שוויון, אהבה וכן הלאה. לאחר מכן נערכה מכירה פומבית בה כל קבוצה נאלצה לבחור אילו ערכים היא קונה ועל מה היא נאלצת לוותר. הערך שנמכר במחיר היקר ביותר היה שוויון.
אחת המשתתפות בסמינר היא ראיה גביס, בת 22 מהכפר כמאנה. "המפגשים שנוצרים בסמינר מעשירים ומחזקים מאוד", סיפרה. "אני מרגישה שהם נותנים לי את הכוח לשנה כולה. מה שיפה בשנת ההתנדבות הוא שאנחנו רואים בעיניים את השינוי שאנחנו מובילים. למשל, בשנה שעברה ליוויתי ילד שמתקשה בלימודים. לאורך השנה ראיתי איך כל מפגש עמו מסייע לו לשפר את הישגיו הלימודיים".
"החשיבות של הסמינר היא שהוא מאפשר מפגש בלתי אמצעי בין צעירים מכל גווני האוכלוסייה הישראלית", אומר יוסי מלכה, מנכ"ל מרכז מעשה. "לרבים מהצעירים מדובר במפגש ראשון עם צעירים ממגזר אחר. ספק רב אם מפגשים שכאלה, שכוללים נגיעה בנושאים המורכבים ביותר בחברה הישראלית, היו קורים בכל תרחיש אחר".