אין איש ציבור שלא טעם את הטעם המר של האלימות המילולית ברשת - לא רק ביקורת נוקבת המוטחת בהם, אלא השתלחויות חסרות רסן שנועדו לפגוע במקומות הכי כואבים. ח"כ מירב בן ארי ממפלגת "כולנו" שזו לה הפעם הראשונה בכנסת, נתקלה בכך לראשונה סביב ההצבעה על מתווה הגז. "אני צעירה ולא מוכרת, ופתאום נחשפתי להסתה נגדי", היא משחזרת, "כשהייתי בהודו מישהו כתב לי 'תישארי בהודו, את לא תחסרי לאף אחד', כינו אותי 'עלובה' ו'זונה'".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גם חברי הכנסת יוסי יונה ("המחנה הציוני") ותמר זנדברג ("מרצ") מכירים היטב את התופעה. לדברי ח"כ זנדברג, "אני מקבלת הרבה תגובות מאנשים שלא מאמינים שזה ככה, אומרים שזה קצת מזכיר את מה שהיה סביב רצח רבין". לדברי ח"כ יונה, "האחריות למתן וליצור אווירה אחרת נמצאת אצל המנהיגים. אני חושש שאם המנהיגות לא תעשה זאת, הרי אנחנו יכולים להידרדר למלחמת אזרחים - ההיסטוריה היהודית מלמדת שזה אפשרי".
"העצוב הוא שכבר חמישה חברי כנסת עזבו את המשכן, ואחרים אומרים לי 'זה לא שווה את זה'", מספרת ח"כ בן ארי. בעקבות חוויותיה, איחדה חברי כנסת מימין ומשמאל כדי ליצור סרטון הסברה שיופץ בבתי הספר וינסה להסביר לילדים עד כמה הרסניות ההשלכות של השיח הזה. ח"כ יונה מסכים: "המרחק בין מילים למעשרים קצר משאנחנו חושבים", הוא טוען, "כשמכנים מישהו 'בוגד' לא צריך יותר - הרי לא צריך להיות גאון כדי לדעת מה דינו של בוגד".
ח"כ סלימאן: "היוזמה החשובה החטיאה את מטרתה"
גם חבר הכנסת ינון מגל ("הבית היהודי") משתתף בסרטון, ומסביר כי לדעתו, מדובר בעיקר בעניין של חוסר תרבות וחינוך מימין ומשמאל. "מי שסובלות מכך בעיקר הן חברות הכנסת משמאל, שסובלות מביטויים מיניים מזעזעים כלפיהן", הוא מודה.
גם חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן ("הרשימה המשותפת"), מהעומדות בראש השדולה נגד גזענות בכנסת, הוזמנה להשתתף בסרטון - אך סירבה לאחר שגילתה כי גם חבר הכנסת מגל נוטל בו חלק. "לא מתקבל על הדעת, שחבר כנסת שבעצמו מסית ורק לאחרונה התבטא על 'ספירת נכבות', ישתתף בסרטון מהסוג הזה", נימקה, "היוזמה החשובה החטיאה את מטרתה ובעצם חיזקה ושיחקה לידי ההסתה הקיימת".
איגוד האינטרנט הישראלי פועל להסרת כל תוכן המכיל גזענות שנאה בריונות או לשון הרע כלפי כל קבוצה או אדם באשר הם .ניתן לפנות לקו החם לנפגעי בריונות ברשת: 03-9700911 או safe.org.il