רפורמה נוספת במערכת החינוך: משרד החינוך חשף היום (שלישי) את תכניתו לצמצום פערים וקידום שוויון במערכת החינוך. במסגרת התכנית יתקיימו יותר לימודי שפה, מתמטיקה ואנגלית בבתי הספר החלשים, זאת במטרה לצמצם פערים בין המרכז לפריפריה. כמו כן, יוקדשו שעות לימוד נוספות לתלמידים משכבות חלשות יותר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי מודל התכנית, משרד החינוך קבע את מספר השעות שילמדו בכיתות א'-ט'. הבסיס יהיה שיוויוני ואחיד לכולם, ואילו שעות התגבור יינתנו באופן דיפרנציאלי בהתאם לרקע הסוציו-אקונומי של בתי הספר. בכך אמור להצטמצם הפער בין תלמידים מרקע חזק לתלמידים מרקע חלש.
בבתי הספר היסודיים למשל, בתי ספר מרקע חזק לא יקבלו כלל שעות תגבור. לעומתם, בתי ספר מרקע בינוני יקבלו תוספת ממוצעת של כשלוש שעות שבועיות לכיתה, ובתי ספר מרקע חלש יקבלו תוספת ממוצעת של כשבע שעות שבועיות.
בחטיבות הביניים, לעומת זאת, תינתן תוספת ממוצעת של שעה וחצי שבועית לכיתה בבתי הספר מרקע חזק, כשלוש שעות שבועיות יינתנו לכיתה בבית ספר מרקע בינוני, ואילו בתי ספר מרקע חלש יזכו בתוספת ממוצעת של כ-14 שעות שבועיות לכיתה.
תוספת של 150 אלף שעות תגבור
נכון להיום, ישראל היא המדינה שבה קיימים הפערים הגדולים ביותר בין תלמידים מרקע חלש לתלמידים מרקע חזק - כך על פי נתוני ה-OECD. במשרד החינוך מסבירים שמודל התקצוב החדש נועד לצמצם את הפערים ולקדם שוויון הזדמנויות במערכת החינוך.
בסך הכל צפויות להתווסף לסל שעות התגבור במערכת החינוך 150 אלף שעות תגבור, בהיקף של מיליארד שקלים. מודל התקצוב החדש משנה את יחס הקצאת שעות התגבור בין התלמידים, כך שהוא יעמוד על יחס של 1:6 בין תלמידים מרקע חלש לתלמידים מרקע חזק. כלומר, על כל שעת תגבור אחת לתלמידים מרקע חזק, יוקצו שש שעות תגבור לתלמידים מרקע חלש.
שר החינוך, הרב שי פירון, הסביר כי "מהיום אנחנו אומרים בקול: לחלשים ניתן יותר כי הם שווים לא פחות. מהיום אנחנו מביטים בעיני התלמידים מהעשירונים הנמוכים ומבשרים להם שיש עתיד. שניתן להם הרבה יותר שעות כדי לממש את כישוריהם, להיות רופאים מדענים או יזמים. 66 שנה דיברו על שינוי שיטת התקציב. מהיום, זה קורה".