מיכל, סטודנטית שנה ב' במכללת אחווה, החלה לחפש שותפה לדירה לקראת שנת הלימודים החדשה. היא לא חשבה ששותפתה לדירה תהיה לוציה בת ה-83, אך היא - כמו מאות סטודנטים - הצטרפו למיזם שנועד לחסוך לסטודנטים את שכר הדירה ולהעניק חברה וסיוע לקשישים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"ככה הייתי עושה לסבתא שלי", אמרה מיכל בשעה שהלכה יד ביד עם לוציה, שמצדה הדגישה: "חיפשתי מישהו שיכול להרים אותי אם אני אפול. טוב שיש מישהו בבית". מיכל הסטודנטית הדגישה כי היא "לא על תקן של עובדת זרה, אלא כדי לעזור, משהו יותר חברתי. כלכלית זה מאוד עוזר לי בהיותי סטודנטית". לפני שעברה להתגורר עם לוציה, שילמה מיכל כ-3,000 שקלים עבור שכר דירה. כעת היא גם חוסכת את הסכום הכבד וגם מקבלת מלגה.
מיכל ולוציה הם זוג אחד מבין 400 שנבחרו להשתתף בפרויקט "כאן גרים", שמאפשר לסטודנטים להתגורר בבתים של אזרחים ותיקים. על פי התכנית, שגיבשו התאחדות הסטודנטים, משרד השיכון והמשרד לאזרחים ותיקים, הצעירים לא רק גרים אצל המבוגרים אלא גם מבלים איתם כמה שעות בשבוע בתמורה למלגה. מיכל, לדוגמה, הדגימה ללוציה איך משתמשים בטאבלט והציעה להוזיל עבורה את מחיר האינטרנט הביתי.
הסטודנטים מקבלים מלגה - וגם אוכל מוכן
גם הסטודנטית תהילה ומירה בת ה-77 שודכו באותה הצורה: הנכדים לא אהבו את העובדה שמירה, מורה לשעבר, נמצאת לבד, ותהילה - במקרה סטודנטית לחינוך - רצתה לחסוך את שכר הדירה. "אני מקבלת מלגה של 8,000 שקל ומשלמת למירה 250 שקל בחודש על הוצאות של חשמל ומים. מבחינתי זה הכי משתלם שיש", הדגישה תהילה.
על הדרך היא גילתה שיש יתרונות במגורים עם סבתא, גם אם היא של מישהו אחר: מירה מכינה לה אוכל "כדי שהיא תיקח איתה קופסה למיקרו לחמם את האוכל לארוחת צהריים". "התחושה היא להיות שוב צעיר עם חברים חדשים צעירים", סיפרה עופרה בת ה-77 שמתגוררת גם היא עם סטודנטית במסגרת התכנית.
יו"ר התאחדות הסטודנטים, אורי רשטיק, סיפר כי הביקוש לתכנית גובר על ההיצע: "יש מעל אלף סטודנטים שכבר מבקשים ורוצים להצטרף לפרויקט, כשהמכסה היא 400. אנחנו ממשיכים לאתר ולפנות אזרחים ותיקים שרוצים שהסטודנטים יגורו אצלם".