התרגשות רבה אחזה בקרב הציבור החרדי השבוע, כשהמופע "עולים לירושלים" התקרב בסופו של החופש הגדול. המופע, שהתקיים באולם ה"ארנה" בירושלים והופק על ידי חברת "אריאל", חברת בת של עיריית ירושלים, כלל מסע משפחתי בין תחנות יהדות התפוצות, מרחב משחקים, הופעות ועוד. אלא שבתמונות שהגיעו לידי חדשות 2 Online מתברר שהאירוע כולו בוצע בהפרדה מלאה לא רק בין נשים לגברים, אלא גם בין ילדים לילדות - וזאת חרף העובדה שהיועץ המשפטי של עיריית ירושלים אסר על "הפרדה ממוסדת", דהיינו הצבת מחיצות ומתחמים נפרדים בחסות העירייה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
השימוש בתחנות המשחקים השונות נעשה בהפרדה בין בנים לבנות, כשישנו שילוט ברור המצביע על כך. תחנות משחק "פיזיות" יותר יועדו עבור בנים, בעוד שאלו שבהן פחות נדרש כוח פיזי יועדו לבנות. הסדרנים שהיו אמונים על ביצוע ההפרדה בפועל נאלצו לעיתים להכריע במצבים קשים: כך, לדוגמא, אחד הסדרנים אמר כי "ילדים עד גיל 9 יכולים להיכנס ביחד, בנים ובנות, אבל מעל גיל 9 לא". כשהוא נשאל כיצד הוא יודע להכריע מה גיל הילד, הוא השיב כי כשאינו בטוח "הוא שואל ומוודא".
גם ההופעות השונות התקיימו בהפרדה: גברים ובנים בבוקר ואילו נשים ובנות בערב, כך שמשפחה שהגיעה יחד למתחם ההופעות נאלצה להמתין שעות ארוכות עד לכניסת כל בני ובנות המשפחה. באחד מהמקרים, כאשר אל ההופעה הגיעה אם שאינה חרדית יחד עם בנה ובתה, היא נאלצה לחזור על עקבותיה שכן לא יכולה הייתה להיכנס עם שניהם לאותו האירוע. בנוסף, ילדים שרצו אל תוך מקום ההופעות, נכנסו למעשה לשני "מתחמים נפרדים", וכך אמהות לא יכלו להיכנס לחפש את בניהן, ולאבות לא התאפשר לחפש את בנותיהם.
"שוב ושוב עיריית ירושלים שותפה לפעילויות ואירועים שיש בהם הפרדה מגדרית אסורה", אומרת חברת מועצת העיר ויו"ר האופוזיציה לורה ורטון ממרצ לחדשות 2 Online. "אלו אירועים שעיריית ירושלים מממנת ושותפה להם, והם צריכים להיות פתוחים לכל תושבי העיר בלי הבדל דת, מוצא ומין. מקומם שהנהלת העירייה מפרה חוקים ומפלה בין תושבים ואף מחפשת הצדקות לכך. אין שום הצדקה לאפליה וחובה על כולנו להיאבק בה בכל מקום ובכל מצב. כאן מדובר במקרה קיצוני במיוחד, שבו על פי פרסום של העירייה ובהזמנה שבה לוגו העירייה מופיע, מפרידים בין ילדים וילדות קטנים. חוץ מלהפריד בין ילדים גם הפרידו כאן בין הורים וילדים. מה אמורה לעשות אם עם בנה או אב עם בתו? אנשים ירדו מהפסים והעירייה נותנת לכך גיבוי".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "מדובר באירוע ייעודי למגזר החרדי, בו משתתפים רבבות תושבים מכל הגילאים. עיריית ירושלים וחברת אריאל הדגישו למארגנים ולכל גורמי ההפקה שהפעילות מופנית לכלל התושבים ללא הבדל והפרדה ביניהם. המחיצות במתחמי הפעילות הוצבו לצורך בטיחות המשתתפים ולפי הוראות גורמי המקצוע. העירייה פועלת על פי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה, אינה עושה הפרדה מגדרית בפעילותיה אך גם אינה כופה עירוב בהן. המשתתפים רשאים להיכנס ולצאת בהפרדה ולנהוג בשטח על פי רצונם".