מוקדם יותר השבוע הופנתה לא מעט ביקורת כלפי שר החינוך נפתלי בנט בעקבות אמירתו כי לימודי יהדות חשובים יותר מלימודי מתמטיקה ומדעים. אך נראה שהשר אינו לבד. מנתוני תקציב משרד החינוך עולה כי גם חלוקת המשאבים משקפת מגמה ברורה: הזרם הממלכתי דתי בראש הטבלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הנתונים התקצוב לתלמיד בחינוך הממלכתי דתי גבוה יותר בכל המסגרות - בבית הספר היסודי, בחטיבת הביניים ובתיכון. כך למשל בבית הספר היסודי הממכלתי מתוקצב כל תלמיד בסכום של 14,404 שקלים, ואילו בחינוך הממלכתי דתי בסכום של 17,200 שקלים.
גם בבתי הספר העל יסודיים נשמרים הפערים. בחינוך הממלכתי מתוקצב כל תלמיד בסכום של 25,474 שקלים ואילו בחינוך הממלכתי דתי בסכום של 30,780 שקלים.
לפי משרד החינוך הפערים בתקציב נובעים בעיקר מתוספת שעות רב ותפילה ולימודי יהדות, אך התקציב רק גדל עם השנים. בין 2012-2015 גדלה ההשקעה הממוצעת בתלמיד הדתי ב-18.6%, העלייה הגבוהה ביותר מבין יתר המגזרים.
אמירתו השנויה במחלוקת של בנט בתחילת השבוע הובילה להתרעמות בקרב מנהלים ומורים בחינוך הממלכת, בעיקר כשהגיעה לאחר הקמפיינים של השר בנט לעידוד לימודי המתמטיקה והאנגלית. בפורום החילוני, שמורכב מאלפי הורים ברחבי הארץ, אף החליטו לפרסם בעקבות הדברים "רשימה שחורה" של עמותות שמלמדות יהדות בבתי הספר החילוניים וכדאי להיזהר מהן.
בנוסף, שלחו מספר ארגוני יהדות מכתב תגובה זועם דווקא לדבריו של שר החינוך כי "היהדות של כולם". "אנו יודעים שהחל מכניסתך לתפקיד התקציבים המועברים לארגוני היהדות הישראלית הוקפאו וחלקם הארי של התקציבים האחרים שגדלו, מנותבים בפועל לארגוני הציונות הדתית", נכתב בפניית ארגון "פנים", איגוד ארגוני יהדות ישראלית. "בבדיקה שערכנו מצאנו כי ארגוני היהדות הישראלית מקבלים רק 10% מתקצוב לימודי יהדות בבתי הספר הממלכתיים. שאר התקציב, 90%, מועברים לארגוני הציונות הדתית".
"אנו קוראים לך לתקן את העוול שנעשה עם בתי הספר הממלכתיים שאינם דתיים, לתת אמון במורים ולתת להם כלים ללמד את תחומי היהדות דרך פעילותנו עמם בבתי הספר ולא להמשיך ולהחליף אותנו בארגונים דתיים המציבים בכיתות מדריכים ובנות שירות במקום מחנכיהם", הוסיפו בפנייה.