מאות סטודנטים של מכללת "קווים" למקצועות העיצוב, תכננו להתחיל השבוע את הלימודים. אבל שלושה ימים לפני פתיחת השנה הם קיבלו דואר אלקטרוני שהודיע להם: הלימודים נעצרו, אין יותר כסף בקופה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"אף אחד מאתנו לא חשב שהמקום הולך ליפול פתאום ולהשאיר אותנו בלי תעודות או לימודים, היינו בשוק", סיפר אדיר כהן, סטודנט לעיצוב גרפי במכללה שנותרה לו עוד שנה אחת בלבד לסיום התואר. "יש אנשים ששילמו בהעברות בנקאיות, יש חיילים משוחררים ששילמו בפיקדון וכל הכסף שלהם פשוט הלך".
מכללת קווים הוקמה בשנת 2003, יש לה 11 בסניפים ברחבי הארץ ואפילו סניף מיוחד למגזר החרדי, בבני ברק. כמעט 100 אנשי סגל מרצים במוסד לו מעל 2,000 סטודנטים. מי שהרים את המרכז הוא סער גולן, אדריכל במקצועו, שעד לפני שבועיים היה בקשר עם המרצים, אבל לטענתם בשבוע האחרון הוא נעלם.
המרצים, שגם להם לא היה כל ידע מוקדם על המתרחש קיבלו בשבוע האחרון דואר אלקטרוני שמודיע על הפסקת הפעילות. "סער גולן נעלם מהרדאר ואנחנו מלקטים מידע מעורכי דין שונים, חלקם שכנים, חברים או כאלה שאנחנו משלמים להם כסף בשביל להביא מה מצבנו", אומרת קורין גולד מגדים, מרצה למיתוג ושיווק במכללה.
למרצים טענות רבות על אופן ההתנהלות של ההנהלה שידעה שהמכללה נמצאת במשבר אך המשיכה לשדר עסקים כרגיל. "ביקשו ממני לעשות הנחיות אישיות לסטודנטים במהלך חופשת הקיץ, כדי שכשהם יחזרו ללימודים בעצם הם יוכלו להגיש את הגשות הביניים שלהם ולהגיע מוכנים", סיפרה חן דה-פיצ'וטו, מרצה לעיצוב פנים במכללה. "אני קיבלתי אישור טלפוני מהמנהלת האקדמית לעשות את ההנחיות האישיות האלה כשהיא ידעה שלא ישלמו לי על זה".
לטענת שתי המרצות כבר מספר חודשים שלא הועברה משכורת באופן תקין, אך מההנהלה ניסו לשכנע שמדבור בקושי זמני, שייפתר בקרוב. למרות ההתנהלות הבעייתית וההתחמקויות, הסטודנטים והמרצים עדיין מקווים שיימצא פתרון למצב ושאם לא יגשימו את החלום איתו הגיעו למכללה, לפחות ישיבו להם את כספם בחזרה.
תגובת סער גולן, בעלי מכללת "קווים": "החברה נקלעה לקשיים בתזרים המזומנים. נעשים מאמצים משמעותיים למציאת משקיע או למכירת סניפים באופן שיבטיח את זכויות העובדים והסטודנטים. החברה לא תחסוך כל מאמץ כדי למנוע נזק מהסטודנטים והעובדים".