הוועדה לביקורת המדינה של הכנסת בראשות חברת הכנסת קארין אלהרר תתכנס בשבוע הבא לדיון בדוח חדש של מרכז המחקר והמידע של הכנסת שקובע - באזור הדרום יש מחסור חריף במעונות לילדים עם צרכים מיוחדים. למרות שמדובר באזור בעל הפריסה הגאוגרפית הגדולה ביותר, מספר המעונות בו עומד על 13 בלבד - מתוך סה"כ 113 מעונות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
ילדים עם צרכים מיוחדים נותרים ללא מענה עד גיל 3 בשל המחסור החריף במעונות היום השיקומיים ובכח אדם. ילדים אלו, להם צרכים מיוחדים, זכאים למסגרות מיוחדות מטעם משרדי הרווחה והבריאות, זאת בניגוד לילדים במגזר הרחב שבגיל הזה הולכים למעונות הפרטיים, מתוך הבנה שמדובר בגיל קריטי שצריך מענה דחוף של שיקום.
גילי עברה ניתוח קשה לכריתת המעי הדק בעקבותיו היא נאלצת להיעזר בהזנה ישירה לווריד. עליה להיות מחוברת לעמוד 24 שעות ביממה, על מנת לשמור על חייה. "כתוצאה ממצבה גילי לא יכולה להיכנס למסגרת רגילה", מספרת בהתרגשות תמר קרוק, אימה של גילי. "היא זקוקה למסגרת מיוחדת או השגחה בבית". מי שמפעיל את המעונות הללו הן העמותות, שמספרות שהן קורסות. התקציב שהמדינה מקציבה לא מספיק, ולכן יש מכרזים להפעלת המעונות שנסגרים ללא זוכים משום שהעמותות מראש לא ניגשות.
בעיה נוספת היא שיש הבדל ניכר בין השכר המשולם לגננות והסייעות בגנים של משרד החינוך של החינוך המיוחד, לבין זה של הגננות והסייעות במעונות השיקומיים. תקציב השכר של הגננות נמוך ב-45% מזה שנותנים במשרד החינוך, הסייעות ב25%, והעובדים הסוציאלים ב15%.
"מעונות יום שיקומיים הם המקום בו פעוטות עם מוגבלויות מקבלים את החינוך הבסיסי ביותר, את הטיפולים המשלימים ואת כל מה שהם זקוקים לו להתפתחות תקינה, בשביל שבהמשך יוכלו להתקדם ולהשתלב במסגרות נוספות", אמרה ח"כ קארין אלהרר. "העובדה כי יש מחסור במסגרות, יש מחסור בסייעות וכי יש ילדים רבים שיושבים בבית כי אין להם מקום או זכאות למעון יום שיקומי היא בלתי מתקבלת על הדעת. משרד הבריאות ומשרד הרווחה מחויבים לדאוג למשפחות האלה, לתת את מירב הפתרונות היצירתיים על מנת שכולם יהיו במסגרות מסודרות והוריהם לא יצטרכו לשבת בבית ולתת להם טיפולים לא מקצועיים. את הדיון מחר בוועדה לביקורת המדינה אני קיימת מתוך הבנה שמבקר המדינה מחויב לבחון את הסוגיה הזו וכי אסור לנו להזניח את מאות הילדים שזקוקים מדי שנה למסגרת תומכת זו".