עיריית תל אביב צפויה לסגור את בית הספר "שבח מופת" בעיר ולהעביר אליו את ילדיהם של מהגרי העבודה המתגוררים בתל אביב. הורי התלמידים הלומדים בבית הספר וגם גורמים בצוות המוסד החינוכי זועמים על ההחלטה ומתכננים למחות מול בניין העירייה בימים הקרובים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
תיכון "שבח מופת" זכור בקרב הציבור בעיקר בשל הפיגוע במועדון הדולפינריום בתל אביב ב-2001, פיגוע בו שבעה מבין 21 הנרצחים היו תלמידי בית הספר הזה. רבים אחרים מתלמידי "שבח מופת" נפצעו בפיגוע.
בתיכון "שבח מופת" יש כיום 100% זכאות לתעודת בגרות, ולטענת גורמים בהנהלת המוסד עיריית תל אביב פנתה לרשת עמל המחזיקה בבית הספר, ודרשה להתחיל לקלוט את ילדי הזרים כבר משנת הלימודים הבאה ולפזר את התלמידים הלומדים כיום בתיכון.
"לא מתקיים שום דיון בנושא, בית הספר קיבל הודעה חד משמעית", אמרו גורמים בבית הספר לחדשות 2 Online. "מהשנה הבאה לא תהיה יותר קליטה של ילדים, אלא רק של ילדי פליטים ומהגרי עבודה תושבי תל אביב".
הגורמים טענו כי מאחר שמבנה בית הספר הינו מבנה עירוני, העירייה ביקשה לחדול מיידית מקליטת התלמידים לטובת תושבי העיר מהאזור, שמרביתם מאוכלוסיית הזרים. הגורמים ציינו כי הם מסכימים עם הצורך בהקמת מסגרת חינוכית עבור אוכלוסיה הזו, אך ביקשו: "תנו לנו לשמור על צביונו של 'שבח מופת', גם אם במחיר של מעבר למבנה אחר".
"למה התלמידים צריכים להפסיד?"
ועד ההורים בבית הספר הודיע שישבית את הלימודים כבר מ-1 בספטמבר אם ההחלטה לא תשתנה. "לא שאלו אותנו שום דבר", אמרה בזעם יו"ר ועד ההורים של בית הספר. "קיבלנו איזו הנחיה שבסוף השנה בית הספר ייסגר וכל ילד יחזור למקום מגוריו. אנחנו למשל מתגוררים בלוד. הילד שלי הגיע לבית הספר אחרי הרבה מלחמות כדי להיכנס לשם בגלל שהוא ילד מחונן. זה בית הספר מדהים, הצוות, ההנהלה. אז למה ילד אחר על חשבון הילד שלי?".
"למה הבן שלי צריך להפסיד חינוך כמו שצריך בגלל ילד אחר?", היא הוסיפה לתהות. "יש 40 בתי ספר בכל העיר, למה דווקא כאן? כי זה בית ספר מצליח? יש כמה בתי ספר שצמודים לאזור, לא רק שלנו, אז מה הדחיפות שלהם לזרוק 900 ילדים?".
"יש שני יוצאי בית ספר שהתחרו בריו באולימפיאדה", היא ציינה. "בית הספר עובד עם חיל הים. החל מהשנה הבאה - כשהוא יפסיק להתקיים כשבח מופת, חיל הים ייצא משם. גם יחידת הסייבר תצא בעוד שנה. צוות המורים לא יישאר".
יו"ר ועד ההורים סירבה להגיד אם היא תומכת בשילוב בין התלמידים הלומדים כיום בבית הספר לבין תלמידים חדשים, ילדיהם של מהגרי העבודה. בכל אופן, לטענתה זו לא אפשרות שהעירייה תסכים לה. "העירייה רוצה שכל אחד יחזור לעיר שממנה הוא בא", היא טענה. "למה, כי אנחנו ישראלים והם סוג של לא יודעת מה? אני רוצה לדאוג שהבן שלי ימשיך ללמוד שם, ימשיך לקבל ציונים מעולים וימשיך להנות מצוות כמו שצריך. אין לנו שום דבר נגד הילדים חסרי האונים, אבל זה לא אחד על חשבון השני. אני רוצה לראות אם את הילדים בגורדון שבצפון תל אביב העירייה תפנה".
עיריית ת"א: "מתקיימים דיונים לגבי צביון ביה"ס"
ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) פנה בכתב לראש עיריית תל אביב רון חולדאי ודרש ממנו להבהיר אם נערך דיון עם הגורמים המוסמכים במשרד החינוך בעניין זה, אם נבחנו חלופות אחרות לילדי המסתננים ואם אין בכל תל אביב מבני ציבור מתאימים היכולים לתת מענה לאותו צורך מבלי לפגוע בבית הספר המצטיין. מכתב דומה הועבר על ידו גם לשר החינוך נפתלי בנט.
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "נכון להיום אין כוונה לסגור את 'שבח מופת'. בין העירייה לרשת עמל מתקיימים דיונים לגבי צביון בית הספר. יצוין כי מדובר במבנה עירוני שמרבית התלמידים הלומדים בו אינם תושבי תל-אביב-יפו ומגמת העירייה בעתיד היא שבית הספר ייתן את המענה לתלמידים תושבי העיר הגרים בסמיכות לו".