הורים לילדים בעלי אלרגיה מסכנת חיים מתכננים להפגין הערב (שלישי) מול בית שר החינוך נפתלי בנט בדרישה למצוא פתרון לתלמידים שזקוקים להשגחה ולטיפול, ומאיימים לא לשלוח אותם לבית הספר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לדבריהם, נוהל משרד החינוך, לפיו תינתן סייעת רפואית רק עוד סוף כיתה א', מסכן את שלום ילדיהם. "מצד אחד לא מוציאים אלרגנים מהכיתות ומצד שני אין השגחה. איך אני אמורה כאמא לשלוח את הילד שלי לבית הספר כשאף אחד לא דואג ולא לוקח אחריות?", תוהה אווה ורסנו-יוגד, תושבת כפר סבא שבנה אלרגי לחלב ולבוטנים. "המורה הרי לא יכולה להשגיח עליו באופן צמוד, חבריו בני ה-7 לא יכולים לתת לו מענה רפואי".
אווה מציינת כי גם ילדים בכיתות ב' וג' זקוקים להשגחה בשל ההבדל בין ישראל ומדינות אחרות בעולם. "בחו"ל יש נהלים ברורים ואסור להכניס לכיתה אלרגנים. בארץ אוכלים בכיתות. אנחנו תלויים בשיתוף פעולה עם ההורים והמורים - וזה לא תמיד מגיע. גם אין אחיות קבועות ושירותי רפואה בבית הספר".
"לא אלמד, אבל לפחות אשאר בחיים"
בעמוד פייסבוק מיוחד העלו הורים נוספים תמונות של ילדיהם. "החיים שלי חשובים להורים שלי יותר מההשכלה ולכן אם לא יחזירו לי את שעות הסייעת במלואן לא אלמד, אבל לפחות אשאר בחיים!", נכתב באחד הפוסטים.
משרד החינוך: לא חל קיצוץ, הרחבנו את משרת הסייעת
אם אחרת שיתפה את תמונת בתה, תלמידת כיתה ג' שסובלת מאלרגיה לבוטנים, ופנתה לשר בנט: " פתאום היא גדולה ויכולה להסתדר לבד? מר בנט היקר, מה תעשה בתי בפעם הבאה שילד סקרן מכיתתה ינסה לדחוף לה במבה לפה כדי לראות מה יכול לקרות לה מי יגן עליה מי ישמור שהיא תחזור הביתה בריאה כמו שאמא שלחה אותה בבוקר?"
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: לא חל כל קיצוץ בהיקף השעות של הסייעות. יתרה מכך, בשל החשיבות שמייחס המשרד לנושא, המשרד אף הרחיב את משרת הסייעת. בנוגע להקצאת השעות על-פי שכבת גיל, יצוין כי הנושא נקבע על ידי וועדה בין-משרדית משותפת למשרד החינוך ולמשרד הבריאות.