מחשב לכל ילד? כמעט: מחקר חדש של משרד החינוך שמתפרסם היום (רביעי) חושף כי ל-96% מתלמידי ישראל יש לפחות מחשב אחד בבית, נתון הדומה לממוצע של המדינות המפותחות במערב - ה-OECD. כמו כן גילו החוקרים במשרד כי בישראל הילדים מתחילים להשתמש במחשב בגיל צעיר יותר מרוב המדינות המתפתחות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הנתונים, הנכונים לשנת 2012, מתפרסמים במסגרת המחקר הבינלאומי "פיזה" בו ישראל משתתפת מתחילת שנות ה-2000. המחקר האחרון עסק בשימוש של התלמידים באמצעי תקשוב - מחשב, טאבלט, טלפון חכם וכו' - גם למטרות לימודיות וגם למטרות הנאה. המחקר נערך בקרב למעלה מ-4,400 בני 15 מישראל שנתוניהם הושוו לתלמידים מהמדינות המפותחות.
היקף השימוש של התלמידים באמצעי התקשוב עלה בין השנים 2009-2012, עלייה שהתבטאה בעיקר בשיעור התלמידים שביתם מחובר לאינטרנט (כ-90% על פי המחקר הנוכחי). אמנם חלה עלייה גם בשימוש במחשב לצרכי למידה, אך בעיקר למטרות פנאי: רוב התלמידים גולשים באינטרנט מספר שעות ביום מחוץ לבית הספר.
על פי המחקר, כמחצית מהתלמידים גולשים 4-1 שעות ביום, ולמעלה מחמישית מהם מעל 4 שעות ביום. ל-45% מתלמידי ישראל יש יותר משלושה מחשבים בבית. מדובר בנתונים דומים לממוצע ה-OECD.
כמו כן גילה המחקר כי התלמידים בישראל מתחילים להשתמש באמצעי תקשוב בגיל מוקדם יותר בהשוואה למדינות אחרות: ישראל מדורגת שנייה בשיעור התלמידים שהתחילו להשתמש במחשב עד גיל שש (56%) ושלישית בשיעור התלמידים שהתחילו להשתמש באינטרנט עד גיל תשע (28%).
השנה נערך מחקר נוסף שתוצאותיו יפורסמו רק בסוף 2016, ובמשרד החינוך מעריכים כי הנתונים יהיו שונים: "לאור קצב ההתקדמות המהיר של טכנולוגיית התקשוב, פער של מספר שנים בין פיתוח הכלי המחקרי וביצוע המחקר לבין מועד פרסום הממצאים עשוי להיות משמעותי מאוד".