אחת הבעיות המרכזיות בירושלים מזה שנים ארוכות נוגעת ישירות לתחום החינוך, והיא העובדה הפשוטה שאין מספיק כיתות לימוד. זו בעיה מוכרת, אבל היא מתרחבת ומחריפה: הגידול הטבעי עומד היום על 186 כיתות בשנה - מספר אסטרונומי שלא מצליחים להדביק אותו. מדובר במערכת החינוך הגדולה בארץ, שמונה כ-300 אלף תלמידים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הנושא עלה בדיונים הרבים שניהלה עיריית ירושלים מול משרד האוצר, אבל כסף למטרה הזו פשוט לא הועבר. הסיבה - עלות מוערכת של 5 מיליארד שקלים. עכשיו מתברר שהעירייה מצאה פיתרון - הלוואה - לא מהמדינה אלא מגורם פרטי. בנק לאומי הוא שיממן עבור העירייה את בניית הכיתות. משרד הפנים יספק את הערבויות ואילו העירייה תחזיר את החוב באופן שוטף מדי שנה מהתקציב שלה.
בעירייה הגדירו את המהלך כ"פריצת דרך" וציינו שמדובר בהשקעה של מיליארד שקלים שתאפשר לבנות 1,000 כיתות לימוד חדשות. עוד ציינו בעירייה כי לפי מיפוי שנערך חסרות למעלה מ-3,800 כיתות: כ-505 במגזר הכללי, כ-1,938 כיתות במגזר הערבי וכ-1,410 כיתות במגזר החרדי.
"המשמעות היא גיוס של מיליארדי שקלים לבניית כיתות לימוד", הסביר ראש העיר ניר ברקת. "אם המדינה לא תעשה את זה, בינתיים אנחנו נעשה את זה, אח"כ נתחשבן עם המדינה. המחדל הזה של כמות כזו גדולה של כיתות לא תקניות, זה לא אחריות הממשלה הזאת, זה ממשלות ישראל לדורותיהן".