אין שביתה: מעונות היום ייפעלו היום (חמישי) כסדרם, לאחר שמשרדי האוצר והכלכלה הגיעו במהלך הלילה להסכמות עם הארגונים החברתיים המפעילים את המעונות. במסגרת ההסכמות סוכם על העברת תקציב חירום בגובה 60 מיליון שקלים, וגובש מתווה לתקצוב נוסף של 50 מיליון שקלים בשנתיים הקרובות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
עוד סוכם כי יוקם צוות משימה מיוחד, בו יהיו חברים נציגי שני המשרדים והארגונים, שמטרתו לדון בשלושת החודשים הקרובים בנושאים המהותיים לקידום מערך מעונות היום לגיל הרך. בין הנושאים שיידונו: מעמד המטפלות, שיפור הבטיחות והתקינה, הגדלת היצע מעונות היום ועוד.
שר האוצר משה כחלון בירך על ההסכם, ומסר כי "ההון האנושי הוא הדבר הכי חשוב שיש לנו. אנו נמשיך להשקיע במעונות היום מתוך דאגה לעתיד ילדינו ובמטרה להעלות את שיעורי התעסוקה בקרב נשים״. ראש הממשלה ושר הכלכלה, בנימין נתניהו, הוסיף כי "כי מערך מעונות היום הנו נדבך משמעותי במדיניות התעסוקה המעודדת ומסייעת לאמהות להשתלב ולהתקדם בשוק העבודה. הדאגה לחינוכם ולשלומם של הפעוטות מוטלת על המטפלות המסורות במעונות היום, והסיכום שהושג יאפשר תוספת משאבים וקידום הנושאים המהותיים לשיפור וביסוס מערך הגיל הרך בישראל".
גם ראשי הארגונים בירכו על ההסכם, באומרם כי "ההסכמות שהושגו מייצרות מתווה טוב לשיפור וקידום מערך מעונות היום לגיל הרך". יושבת ראש נעמ"ת גליה וולוך הוסיפה כי היא ״מקווה שעלינו על מסלול שיוביל לשינוי אמיתי והתייחסות הממשלה לחינוך בגיל הרך בישראל. מעבר לפתרון למצוקות המידיות, התקיים עתה שיח מעמיק בין הממשלה לארגונים על בעיות היסוד של הענף ונראה כי בסופו של התהליך נראה שיפור וקידום במערך מעונות היום וכן היצע מספק של מסגרות לגיל הרך״.
מנגד, יושב ראש פורום ועדי הגנים הארצי ישראל אליסף זועם על ההסכם. "ארגוני המעונות מכרו את ההורים בנזיד עדשים", הטיח, "רק שלשום סיכמו איתנו על שיתוף פעולה וביקשו את תמיכתנו, ואנו הסכמנו - מתוך הבנה שהאינטרסים חופפים. מסתבר שהאמון שנתנו היה מוטעה. לארגוני המעונות, שהינם ארגונים כלכליים, אכפת מהכלכליות שלהם ולא מחינוך הילדים. הממשלה צריכה להחליט האם היא לוקחת אחריות על החינוך, או שהיא משאירה את הנשוא פרוץ, לא מפוקח ולא חינוכי", המשיך, "המאבק של ההורים לא הסתיים".