שכרם של המורים בישראל נמוך ב-37% ביחס לשכר הממוצע של המורים במדינות ה-OECD - כך עולה מנתונים שפרסמה היום (שלישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מהדוח עולה עוד כי פער השכר בין גברים לנשים במערכת החינוך בישראל הוא הגבוה ביותר ב-OECD.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
שכרם של עובדי ההוראה בישראל עמד בשנת 2012 בממוצע על כ-31 אלף דולר (PPP - שווי כוח קנייה, מדד השוואתי המבטא את כוח הקנייה של אותו סל מוצרים ושירותים במדינות שונות), לעומת כ-42,500 דולר בממוצע במדינות ה-OECD. שכר המורים נמוך יותר רק בפולין, יוון והונגריה.
הפער גדל אף יותר כשבוחנים את שכרם של עובדי הוראה בתחילת הקריירה שלהם (25-34). בישראל עומד שכרם הממוצע של המורים הצעירים על כ-20 אלף דולר (PPP), לעומת כ-37 אלף דולר במדינות ה-OECD - פער של כ-83%.
הדוח גם מתייחס לנושא השוויון המגדרי ולפערי השכר בין מורים לבין מורות. על פי הנתונים, הפער בישראל בין גברים לנשים עומד על יותר מ-15% לטובת הגברים. הנתון הזה גבוה משמעותית מהממוצע במדינות ה-OECD שעומד על כ-3% בלבד.
עוד עולה מהדוח כי הפער בישראל בין שכרם של עובדי הוראה ותיקים לבין שכרם של עובדים חדשים הוא הגבוה ביותר ב-OECD ונע בין 87% בחינוך הקדם יסודי ל-109% בחטיבות העליונות. לעומת זאת הבדלי השכר ב-OECD נעים בממוצע בין 31% בחינוך הקדם יסודי ל-38% בחטיבות העליונות.