התחזקות קלה לבנט ולגנץ, אך תמונת המצב הפוליטית עדיין די זהה: חודש בדיוק ליום הבוחר, סקר מנדטים מעודכן שהצגנו הערב (שלישי) במהדורה המרכזית שערך עבור חדשות 12 מכון "מדגם" בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel, מגלה שתמונת המצב הפוליטית די סטטית גם השבוע, למעט שינויים קלים. הליכוד נחלש קלות, בנט וגנץ מתחזקים במנדט, ומפלגה מבלוק נתניהו ומפלגה מהבלוק שמתנגד לנתניהו נעות שתיהן סביב אחוז החסימה. הנתונים המלאים  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לו הבחירות היו מתקיימות היום, מפלגת הליכוד בראשות נתניהו הייתה מקבלת 28 מנדטים - ירידה של מנדט אחד בהשוואה לסקר האחרון שערכנו בשבוע שעבר. המפלגה השנייה בגודלה היא עדיין יש עתיד של יאיר לפיד ששומרת על כוחה עם 18 מנדטים, תקווה חדשה בראשות גדעון סער נותרת יציבה עם 13 מנדטים - וימינה בהנהגת נפתלי בנט מתחזקת בהשוואה לשבוע שעבר, עולה מ-10 ל-11 מנדטים ומתרחקת לעת עתה מסכנת הצניחה לנתון חד-ספרתי. 

סקרי הבחירות האחרונים של חדשות 12: 

תמונת המצב של יתר המפלגות: הרשימה המשותפת בראשות איימן עודה עם 9 מנדטים, ש"ס שמוביל אריה דרעי עם 8 מנדטים, יהדות התורה בראשות משה גפני עם 7 מנדטים, ישראל ביתנו בהובלת אביגדור ליברמן אף היא עם 7 מנדטים, מפלגת העבודה בראשות מרב מיכאלי נותרת עם 6 מנדטים, כחול לבן, על רקע הקריאות לגנץ לפרוש מהתמודדות, מתחזקת במנדט אחד ועולה ל-5 בהשוואה לסקר האחרון. שתי מפלגות עוברות את אחוז החסימה, אך קרובות מאוד לא לעבור: הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ' עם 4 מנדטים - וכך גם מרצ בראשות ניצן הורוביץ. 

המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה לפי הסקר שערכנו: המפלגה הכלכלית החדשה בהנהגת ירון זליכה עם 2.1% תמיכה, רע"מ בראשות מנסור עבאס עם 2% תמיכה - ומפלגת מען עם 0.8% תמיכה בקרב המשתתפים בסקר שערכנו. 

לנתניהו אין ממשלה גם עם ימינה ובנט מזנק באחוזי ההעדפה לראשות הממשלה

לפי נתוני הסקר, התמונה הפוליטית למעשה די קפואה - והמספרים ממחישים שלנתניהו אין יכולת להקים ממשלה עם גוש המפלגות שתומכות בו - וגם אם יצרף אליו את בנט. מהנתונים המעודכנים עולה שלנתניהו יש 47 מנדטים שתומכים בו (הליכוד, ש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית) ואם מצרפים את ימינה עם 11 המנדטים שלה - יש לגוש הזה 58 מנדטים בלבד.

לגוש מתנגדי נתניהו, לעומת זאת, יש אפשרות להקים ממשלה - אם בנט יחבור אליו. לגוש המפלגות הזה יש 62 מנדטים (יש עתיד, תקווה חדשה, הרשימה המשותפת, ישראל ביתנו, העבודה, כחול לבן ומרצ) - אך אם מורידים את הרשימה המשותפת מהספירה ומוסיפים את ימינה, יש לגוש 64 מנדטים שיאפשרו להקים ממשלה, אך כזו שתכלול בתוכה גם את מרצ. 



לשאלה מי היית מעדיף שיהיה ראש הממשלה, השיבו 31% מהנשאלים שהיו רוצים שזה יהיה נתניהו, 20% מעדיפים את יאיר לפיד בתפקיד ו-15% את גדעון סער - עלייה של 2% בהשוואה לסקר הקודם. נפתלי בנט זוכה ל-13% תמיכה לפי הסקר - וכאן כבר מדובר בקפיצה של 5% באחוזי ההעדפה שלו לתפקיד בשבוע אחד בלבד. 15% השיבו שהם לא מעדיפים אף מועמד ו-6% לא יודעים.  

גדעון סער, נפתלי בנט (עיבוד: יונתן זינדל, פלאש/90 )
מתחזקים באחוזי ההעדפה לראשות הממשלה. סער ובנט | עיבוד: יונתן זינדל, פלאש/90


___________________________________________________

מזמין הסקר: חברת החדשות 
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 23/02/2021
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 506
מספר המתבקשים להשתתף: 3,526
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני