הנטייה של הציבור הישראלי ימינה מודגשת היטב בקרב הצעירים. 49 אחוזים מהמצביעים בפעם הראשונה מגדירים עצמם כשייכים לצד הימני של המפה הפוליטית. 20 אחוזים נוספים מעידים על עצמם כמרכז נוטה לימין. רק 5 אחוזים מגדירים את זהותם הפוליטית כשמאל ועוד 9 אחוזים מרכז נוטה לשמאל.
הסקר נערך על ידי מכון המחקר "פאנלס פוליטיקס" והשתתפו בו 347 משיבים שעבורם מדובר במערכת בחירות ראשונה. הסקר מלווה את פרויקט הבוחרים החדשים של mako. פרויקט במסגרתו מבקרים בימים אלו פוליטיקאים בתיכונים ברחבי הארץ ונותנים לתלמידים שיעור בדמוקרטיה. בסיום כל יום מתבקשים התלמידים להצביע. לפחות על פי בתי הספר הראשונים עולה כי תלמידי התיכון מעדיפים את המצע של הליכוד ביתנו ושל מפלגת יש עתיד של לפיד.
כמובן שמדובר בתלמידי תיכון שלא יוכלו להשפיע בבחירות האמת, ובקרב המצביעים לראשונה התמונה היא קצת שונה. הנטייה הברורה היא ימינה והיא באה לידי ביטוי גם במפת המנדטים וגם בהעדפתם את ראש הממשלה המיועד. המוביל הוא בנימין נתניהו עם 32% תמיכה, כשנפתלי בנט, יו"ר תנועת הבית היהודי נצמד לשלי יחימוביץ במקום השני עם 11 אחוזי תמיכה לכל אחד. נתון יוצא דופן בהתחשב בכך שמדובר בשם חדש יחסית בנוף הפוליטי.
כשהופכים את נתוני ההצבעה מאחוזים למנדטים באופן יחסי, מגלים שגוש הימין זכה לרוב גדול של 72 מנדטים (60 אחוז מהנשאלים) מול 48 (40 אחוזים) למרכז-שמאל. כך הליכוד ביתנו זוכה ל-32.5 אחוזי תמיכה (ששקולים ל-39 מנדטים) והרשימה המאוחדת של הבית היהודי והאיחוד הלאומי בראשות בנט זוכה ל-12.5 אחוזי תמיכה (15 מנדטים). המפלגה החדשה של אריה אלדד ומיכאל בן ארי, "עוצמה לישראל", מקבלת 4 מנדטים בקרב המצביעים לראשונה (3 אחוזי תמיכה).
בצד השני של המפה הפוליטית, מפלגת העבודה זוכה לאמונם של 14 אחוזים מהצעירים (שווה ערך ל-17 מנדטים), לבני, שרק הצטרפה, היתה מקבלת 3 מנדטים מהצעירים אילו הבחירות היו נערכות היום והמפסיד הגדול בסקר הנוכחי הוא יאיר לפיד שמקבל 9 אחוזי תמיכה בלבד לעומת 18 אחוזים בסקר הצעירים הקודם. כלומר, 11 מנדטים לעומת 22.
נקודת מענינת ומעודדת היא המעורבות פוליטית הגבוהה של הצעירים כש-61 אחוזים מהם בטוחים שילכו להצביע בבחירות הקרובות ועוד 26% חושבים שיבואו. סך הכל נתון גבוה של 87 אחוזים שיצביעו בסבירות גבוהה.