יממה אחרי סגירת הקלפיות של בחירות 2013, הולכת ומתהווה תמונת הממשלה הבאה. אחרי דברי לפיד הערב, ברור שאין בכוונתו להרכיב קואליציה - אבל הוא עדיין מחזיק בכוח פוליטי אדיר. עם החרדים או בלי, עם קדימה, התנועה, או יחימוביץ': הנה האפשרויות הסבירות יותר ופחות לממשלה ה-33 של מדינת ישראל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
קואליציית ימין-מרכז
אחד התרחישים המתקבלים ביותר על הדעת, היא קואליציית ימין-מרכז שבראשה עומדת הליכוד-ביתנו, יחד עם יש עתיד, הבית היהודי של בנט, התנועה - וגם קדימה. 69 מנדטים בסך הכל. המקל בגלגלי הקואליציה הזו הוא הפרידה מש"ס: הפרה של ברית שבליכוד כנראה יצטרכו בעתיד.
קושי נוסף הוא הצטרפותה של לבני לממשלה. היא לא תשוש לעשות זאת, בשל התנגדותה לחזון הבית היהודי בתחום המדיני. עם זאת, כנראה שהיא תהיה מוכנה להתפשר.
קואליציית האחדות
אפשרות נוספת היא "קואליציית האחדות" - שנחשבת פחות סבירה ומורכבת מהליכוד-ביתנו, יש עתיד, הבית היהודי, התנועה, קדימה ומפלגת העבודה, אם יחימוביץ' תחזור בה מההצהרה שלא תשב בקואליציה. 84 מנדטים בסך הכל.
אבל, העבודה על אף המכה תתקשה להצטרף לממשלה כזו בגלל הקיצוצים הצפויים מהרכב כזה, של כ-20 מיליארד שקלים. אפשרות נוספת לישיבה בקואליציה זו היא כניסה ב"שלב שני" אבל זה מציאותי כנראה רק אם יהיו נסיבות ביטחוניות שיצדיקו את המהלך.
קואליציית ימין צרה
האפשרות השלישית היא קואליציית ימין צרה, של הליכוד - בלי יש עתיד - יחד עם הבית היהודי, ש"ס, יהדות התורה וגם קדימה, 62 מנדטים בסך הכל.
עם זאת, נראה ששאול מופז לא ייכנס לממשלה כזו. ראש הממשלה נתניהו יודע שבהרכב כזה, הוא כבול לממשלה שמשמעותה התנגשות חזיתית עם העולם.
קואליציית שוויון בנטל - עם ש"ס
אפשרות ריאלית נוספת היא ממשלה שתורכב מהליכוד-ביתנו, יש עתיד, הבית היהודי, ואחרי הסכמה על קווי היסוד ל"שוויון בנטל" - צירוף ש"ס לקואליציה, תוך הבנה שזו תחילתו של הליך הכרחי. מבחינה זו, עדיף לש"ס להיות "סוכן שינוי" של המהלך הזה מאשר אופוזיציה מבחוץ.
עם זאת, לפיד יתקשה להסכים להרכב כזה. יו"ר יש עתיד מעוניין לזקוף לזכותו את הוצאת החרדים מהממשלה. בכירים בליכוד אומרים הערב מאידך שנתניהו יעדיף הרכב כזה, על ממשלה נטולת ש"ס ויהדות התורה.