ברוב של מאה חברי כנסת אישרו חברי המליאה את פיזור הכנסת ה-18 לאחר ארבע שנות כהונה. הישיבה הראשונה של מושב החורף הייתה גם הישיבה האחרונה, כשלאחר חצות אושר בקריאה שלישית החוק לפיזור הכנסת ולהקדמת הבחירות. כעת, באופן סופי הבחירות לכנסת ה-19 יתקיימו ב-22 לינואר 2013. פיזור הכנסת נעשה לאחר ישיבת פתיחה סוערת, בה ראש הממשלה התפאר בהישגיו בקדנציה האחרונה - ונענה בנאום בחירות לוחמני של יו"ר האופוזיציה ח"כ שאול מופז.
אמש, בפתח נאומו במליאה, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני מבקש לקיים את הבחירות ביום שלישי י"א בשבט, 22 בינואר 2013. בעוד פחות מ-100 ימים יכריע עם ישראל מי ינהיג אותו אל מול האתגרים הביטחוניים הגדולים ביותר שידענו מאז קום המדינה ומול המשבר הכלכלי הקשה ביותר שידע העולם ב-80 השנים האחרונות".
עוד אמר נתניהו: "אני מאמין שראוי שראש ממשלה שמבקש לקבל מנדט מחודש מהציבור ייתן דין וחשבון על עשייתו ועל עשיית ממשלתו בתחומים העיקריים של חיינו".
ריבלין: "לא להתנהל מתוך סחרחורת בחירות"
לפני נאומו של ראש הממשלה, נשא דברים יו"ר הכנסת, רובי ריבלין. "ברגעים אלה ממש אני מצטרף למועדון המכובד של שלושה יושבי ראש שקדמו לי, שזכו לפתוח מושב חמישי של הכנסת", אמר.
"אין זה עניין של מה בכך, כאשר כנסת בישראל פותחת את מושבה החמישי. נדיר עוד יותר כאשר זה קורה תחת אותה הממשלה. המשילות הזאת, שנדירה כל כך במקומותינו, היא שאפשרה לכנסת ה-18 למלא את תפקידה כמפקחת על הרשות המבצעת, ולא להתנהל מתוך 'סחרחורת בחירות' בלתי פוסקת", אמר.
פרס: "עלינו לסיים את הסכסוך עם הפלסטיני"
נשיא המדינה, שמעון פרס, נאם גם הוא בישיבה המיוחדת והתייחס, בין היתר, למצב המדיני. "בחרנו להיות מדינה שוחרת שלום ולסיים את הסכסוך עם הפלסטינים בדרך של הסכמה, לפתרון של שתי מדינות לשני עמים", אמר.
פרס קרא לנקוט מהלך ואמר כי "על ישראל ליטול יוזמה כדי שיעדיה יובילוה ולא המאורעות ישבשו את מדיניותה או יסכנו את זהותה. מוסכם שצריך להיות ערוכים מול כל סכנה ונכונים לקדם שלום ככל האפשר".
הולכים לבחירות - סיקור מיוחד: