הפגיעה בניס הייתה פגיעה קשה והרבה אנשים נהרגו, אבל זה לא צריך להיות המבחן של צרפת באשר להתמודדותה עם הטרור הגואה. המבחן הוא - מה עושים נגד הטרור הזה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
השאלות שצריך לשאול הן האם מגדירים אחרת בצרפת עם מי יש להתמודד והאם נעשים שינויי חקיקה נדרשים כדי לאפשר התמודדות טובה יותר עם המפגעים.
מה שברור הוא שאין התמודדות מול הטרור שתספק 100% הצלחה. מוכרחים להבין את זה. הנה, גם אצלנו, בוצעו בגל הטרור האחרון 300 פיגועים משמעותיים: 180 פיגועי דקירה, 90 פיגועי ירי ו-30 פיגועי דריסה. לעומתם, סוכלו 240 פיגועים משמעותיים: 11 פיגועי התאבדות, 10 פיגועי חטיפה, 60 פיגועי ירי ו-159 פיגועי מטען והקרבה.
אז, כאמור, המאמץ הסיכולי לא יכול לבטל לחלוטין את הטרור, אבל הוא יכול לצמצם אותו. ממה שאני שומע ויודע, צרפת עדיין לא התחילה באופן ממשי את פעולות הסיכול. נכון, היא אספה את כל ההתארגנויות שביצעו את הפיגועים שאירעו, ליקטה אותם ביעילות רבה - אבל היא לא מנעה פיגועים מתוכננים.
אחזור ואבהיר: אין אפשרות לחסל את הטרור לגמרי ולמנוע את כל הפיגועים. אבל השאלה היא איזה מאמץ אתה משקיע ועד כמה המאמץ הזה הוא אפקטיבי. אתה יכול לצמצם פיגוע אחד שבו עלולים להיהרג 200 בני אדם? הבאת גאולה לעולם.
את המאמץ הזה לא התחילו להשקיע בצרפת. הסיבה לכך היא לא העובדה שכוחות הביטחון בצרפת הם חסרי אונים. הסיבה לכך היא שהחקיקה בצרפת לא מאפשרת להם לפעול כדי לסכל את הטרור.