מיט רומני עשה השבוע עוד צעד אחד גדול לכיוון המועמדות של המפלגה הרפובליקנית לנשיאות ארצות הברית. מדובר במועמד תחרותי במיוחד, שבאמתחתו ערימת מזומנים עצומה שתמשיך להזרים כספים לקמפיין הנשיאותי."נפוליאון אמר בעבר שאלוהים עומד לצידם של הלוחמים הדגולים. והמצביעים נמצאים בדרך כלל בצד של הכסף הגדול", אמר פרשן ה-CNN פאול בגלה.
רומני קיבל את תמיכתם של 46% מהמצביעים הרפובליקנים בבחירות המקדימות שנערכו שלשום בפלורידה, התחנה האחרונה במרוץ שנע ממדינה למדינה עד ההתייצבות מול הנשיא המכהן אובמה, בחודש נובמבר הקרוב. ניוט גינגריץ', חבר ומנהיג הקונגרס לשעבר הגיע למקום שני עם 32% מהקולות. שני המועמדים האחרים נמצאים הרחק מאחור.
רומני הוא דובר משופשף שניסה לרוץ כמועמד הרפובליקני כבר לפני ארבע שנים. מאז שהפסיד, הוא מתכונן לקמפיין הנוכחי. מדובר במולטי מיליונר שנוהג למשוך אליו כסף בקלות רבה . על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, רומני ותומכיו אספו 80 מיליון דולר לקמפיין הזה עד סוף של 2011. כעת, שהקמפיין בקושי התחיל, גינגריץ' הצליח לגייס פחות מ-15 מיליון דולר .
סכום עתק מאוד שמושקע בקמפיין לא מדווח
ארצות הברית היא אחת מבין דמוקרטיות רבות שניסו להפריד בין הכסף ותהליך הבחירות. והבחירות הנוכחיות הן הראשונות שנערכות מאז שבית המשפט העליון שינה את החקיקה. בשנת 2010 פסק בית המשפט כי ארגונים הידועים "כוועדות פעילים פוליטיים מיוחדות" יכולים לבזבז סכומי כסף ללא הגבלה, בכדי להשפיע על הליך הבחירות. זאת בתנאי שהוועדות לא תהיינה עצמאיות ולא קשורות למועמד מסוים.
חיש מהר צצו להן מאות ועדות מן הסוג הזה, גם בצד הדמוקרטי וגם בצד הרפובליקני של המפה האמריקנית. בפלורידה הושקע יותר כסף מאנשי הקמפיין של המועמדים עצמם. "כשיש לך כל כך הרבה כסף שמיועד ומוצא על מערכות הבחירות - יהיו סקנדלים" אמר הסנאטור ג'ון מקיין, הרפובליקני שגבר על רומני בבחירות הקודמות, אך תומך בו בבחירות הנוכחיות.
על פי תחזיות ועדת הבחירות, המועמדים לבית הלבן, לקונגרס ולתפקידי מושלי המדינות ישקיעו סכום של 11 מיליארד דולר. גם בלי סקנדלים ושערוריות, מדובר בסכום גדול מאוד שאיש לא מפקח עליו.
תכניתו של ג'ונתן מן, Political Mann, משודרת ביום שישי ב-20:30 ובשבת ב-22:00 ברשת CNN