מה יהיה אם היום הגדול ביותר של המירוץ האמריקני לבית הלבן, ה"סופר טיוזדי" (או בעברית, "יום שלישי הגדול") לא יהיה כל כך גדול למרות הכל? בדרך כלל "יום שלישי הגדול" הוא נקודת מפנה במרוץ לנשיאות ארצות הברית. אבל הפעם, המירוץ עשוי לעבור מבלי לספק את הסחורה שהשם מבטיח. למה? מפני שלמפלגה הרפובליקנית יש בעיה חמורה: היא לא יכולה להחליט את מי היא רוצה לראות בבית הלבן.
"מה שאתם רואים כאן זה את המפלגה הרפובליקנית שרוצה להתאהב", אמר מגיש תכניות הרדיו הרפובליקני מייקל מדבד. בחודשים האחרונים הבוחרים הרפובליקנים פשוט פלירטטו עם ארבעת המועמדים שנותרו במירוץ, בהם מושל מסצ'וסטס לשעבר מיט רומני והסנאטור מפנסילבניה ריק סנטורום - ששמו מופיע עכשיו ראשון בסקרים המוקדמים.
בבחירות הקודמות רומני לא שרד את יום שלישי הגדול
יום שלישי הגדול עשוי או נועד לפתור כמה בעיות. השם שלו נולד מכמה שינויים דרמטיים שהתרחשו ביום הזה במערכות בחירות קודמות. על פי המסורת, המפלגות בוחרות את המועמדים שלהם לנשיאות, מדינה אחרי מדינה, בסדרה של בחירות מקדימות. התהליך מתחיל לאט ונע עד ל"סופר טיוזדי". מהיום הזה, התהליך מתחיל לתפוס תאוצה.
לפני ארבע שנים, כשמיט רומני ניסה לרוץ לראשונה לבית הלבן, היו 21 מוקדים ביום הגורלי. אז, הוא לא קיבל את התמיכה שלה קיווה ויומיים אחר כך, רומני הודיע שהוא פורש. השנה, יש רק 10 מדינות שבוחרות את המועמד שלהם ועל פי התחזיות המוקדמות המועמדים עשויים להתחלק בהן.
אף אחד מהשניים, רומני, שמצטייר כנאמן וול סטריט חברותי ומתון, וסנטורום, השמרן שמכוון למעמד הפועלים, לא צפוי לנצח בהפרש שיגרום לשני לפרוש. תוצאות כאלה, שיציגו את המשך השוויון בין השניים, יבטיחו עוד קמפיין ארוך שגם עכשיו נראה יקר יותר, מרושע יותר ומפלג יותר מתקוותיהם של ראשי המפלגה.
הרפובליקנים מקווים שמשהו גדול בכל זאת יקרה ביום שלישי הנוכחי, אחרת הם יישארו עם מועמדים חבוטים ועייפים שהמנצח בניהם צריך עוד להתמודד בנובמבר מול נשיא מכהן.
תכניתו של ג'ונתן מן, Political Mann, משודרת ביום שישי ב-20:30 ובשבת ב-22:00 ברשת CNN