המתקפה הישראלית הקטלנית נגד משט הפעילים במזרח התיכון השבוע, עשתה גלים שהגיעו עד הבית הלבן.
מנהיגי העולם מיהרו לגנות את המתקפה הישראלית בלב הים כבר ביום שני, מתקפה שגרמה למותם של תשעה אנשים שהיו על סיפון אוניות משט הסיוע לרצועת עזה. הנשיא ברק אובמה, לא היה אחד מאותם מנהיגים.
הוא שוחח עם ראש ממשלת ישראל וראש ממשלת טורקיה, אבל כל מה שנאמר - נותר בתוך השיחות הפרטיות האלה. רשמית, הממשל האמריקני קרא לישראל לשחרר את מאות הפעילים שנלכדו ונחקרו בנוגע לתקרית, אבל וושינגטון בחרה לא להעביר ביקורת נגד איש.
"גם טורקיה וגם ישראל הן חברות טובות של ארצות הברית", אמרה שרת החוץ האמריקנית הילרי קלינטון. "אנו עובדים מול שני הצדדים כדי להתמודד עם האירועים הטראגיים".
חלק מאנשי המפלגה הרפובליקנית בחרו צד מאוד מהר
"הישראלים היו מאוד ברורים בנוגע לשמירה על המצור ברצועת עזה, ישראל מחזיקה בזכות להמשיך את המצור נגד רצועת עזה", אמר ניוט גינגריץ', דמות בכירה במפלגה הרפובליקנית. " חמאס עמל בכל יום כדי לנסות ולהרוג ישראלים, אם אנו מתרכזים בחוק הבינלאומי - טורקיה היא זו שעברה עליו מפני שנתנה למשט הזה לצאת לכיוון הרצועה".
בחודש שעבר, אסון במתקן שאיבת נפט של חברת BP גרם לנפט לזהם את חופיה הדרומיים של ארה"ב. גם כאן וגם במתקפה הישראלית הממשל של אובמה נאלץ לנווט את דרכו בגלל טעויות של מישהו אחר. אמריקנים רבים התלוננו שהנשיא נקט בדרך של חוסר מעש בימים שארצות הברית גילתה את ממדי המשבר האקולוגי במפרץ מקסיקו, הוא הותיר את הטיפול בבעיה בידי ענקית האנרגיה הבריטית BP שטיפלה במצב החירום. מחוץ לארצות הברית היו שהתלוננו כי הממשל האמריקני נעדר מהדיון סביב מעשיה של ישראל, גם כאן הם סבורים שהנשיא השאיר את העבודה למשהו אחר.
הנשיא בוחר לא לבחור
"אני חייב להודות על האמת - ציפיתי לגינוי חריף", אמר שר החוץ הטורקי אהמט דאווטוגלו. ארה"ב רוצה לעודד חברות נפט לספק לה אנרגיה אמינה ובטוחה ובאותו הזמן, היא רוצה לשמר את הסביבה. ארה"ב רוצה להגן על ישראל ובאותו הזמן, היא רוצה לשפר את יחסיה עם העולם המוסלמי.
קשה מאוד לנווט בשתי הסוגיות האלה. אחרי שתי הסתבכויות לא קלות בלב ים, הבית הלבן נראה עכשיו למבקריו ואפילו לכמה מחבריו כמו משהו שרק טוחן מים.
תכניתו של ג'ונתן מן - Political Man - משודרת ביום שישי ב-20:30 ובשבת ב-22:00 ברשת CNN