פוליטיקאים מהימין הקיצוני באירופה משמיעים דברים חמורים יותר ויותר נגד האיסלאם. הם יוצרים קשרים חוצי גבולות, ואפילו מבקרים בישראל ומריעים למדינה היהודית על מאבקיה נגד אנשי איסלאם קיצוניים.
מנהיגת החזית הלאומית בצרפת, מריאן לה פן, זעזעה את הפוליטיקאים הצרפתים כשהשוותה בין המוסלמים שמתפללים מחוץ למסגדים עמוסים, מראה שגרתי במהלך חודש הרמדאן, לכיבוש הנאצי במלחמת העולם השנייה.
אוסקר פרייסינגר, האיש שהוביל את המאבק נגד צריחי המסגדים בשוויץ, ארגן פגישה של מנהיגי ימין קיצוניים אירופים בפריז ביום שבת האחרון, תחת הכותרת "השינוי הדמוגרפי, הסוציאלי והפסיכולוגי שעובר על אירופה". בין הנואמים, גם פעילי גרמנים ובלגים שהלהיבו את המון האנשים שישבו בקהל.
הימין האירופי לא מקבל שנאת יהודים
חירט ווילדרס, שמפלגתו הימנית הקיצונית תומכת בממשל ההולנדי, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס בשבוע שעבר שהוא מארגן "ברית חופשית בינלאומית" כדי ליצור בסיס, לארגן ולאחד את הפעילים האירופים "במאבק נגד האיסלאם".
ווילדרס ביקר בישראל בחודש שעבר והביע תמיכה במתנחלים שחיים בגדה המערבית. הוא אימץ את הדעה הרווחת בשטחים ואמר שהפלסטינים צריכים לעבור לירדן. יחד עם ווילדרס ביקרו בארץ גם מנהיגי ימין מבלגיה, שוודיה, אוסטריה.
"התרבות שלנו מבוססת על הנצרות, היהדות וההומניזם", אמר ווילדרס לכתב רויטרס ששוחח עימו באמסטרדם. "הישראלים נלחמים את המלחמה שלנו. אם ירושלים תיפול - אמסטרדם וניו יורק יבואו אחריה".
ווילדרס מחפש בני ברית מעבר לגבולות הולנד, אבל הוא אומר שחלק מתנועות הימין המסורתיות כמו החזית הלאומית הצרפתית או המפלגה הלאומית הבריטית, הן מפלגות שהגזענות מעוורת אותן והוא לא רואה בהן בנות ברית.
הביקור בישראל הניע את יצירת הגוף הימני החדש של אירופה
הביקור בישראל עשוי להיחשב כביקור שאפיין את ה"ימין הקיצוני החדש": התנועות שמתנערות מהדעות האנטישמיות שאפיינו אותן בעשרות השנים האחרונות, כמו החזית הלאומית בצרפת, ותומכות במדינה היהודית שמתייצבת מול האיסלאם.
הכרזת התמיכה בישראל מעניקה למנהיגי הימין הזדמנות להתעמת עם המוסלמים במדינות שלהם, שכן מרבית הקהילות המוסלמיות תומכות בצד הפלסטיני. "זו לא חובתה של ישראל לספק מדינה לפלסטינים", אמר ווילדרס בנאום מיוחד שנשא בתל אביב. "יש כבר מדינה פלסטינית וקוראים לה ירדן", הוסיף.
האנס קריסטיאן סטראצ'ה מאוסטריה, מנהיג מפלגת החופש הגרמנית רנה סטאדטקוויץ, קנט אקרות' משוודיה וחברו פיליפ דווינטר ועוד מנהיגים, אומרים שאין להם פחד מהאיסלאם. "המאבק הישראלי-ערבי מדגים את המאבק בין התרבות המערבית לתרבות האיסלאם".