"החייל הגיבור" אהוד ברק עשה מהלך פוליטי גדול, אך בחר שלא לענות לשאלות העיתונאים בסוף הודעתו. דבר זה רק יכול להראות עד כמה ברק מרגיש בטוח בעצמו ובמהלך שלו שעורר סערה במערכת הפוליטית.
ברק, שריכז פעם את תקוותם של אנשים רבים במדינה וכוחות פוליטיים רבים חברו אליו כדי לחזק אותו ולהוביל אותו פעמיים, עזב את המפלגה ומי נמצא איתו? אורית נוקד, סגנית שר שמעולם לא התבלטה, עינת וילף - חיילת טרייה, מתן וילנאי ושלום שמחון.
שמחון ציין בחוצפה בעקבות הפרישה, שהוא עוזב מכיוון שלא הצליח להגשים את חובתו לבוחרים שלו. ייתכן שבהיצמדות לראש הממשלה נתניהו חושב שמחון שהוא נענה לבוחרים, אבל כמובן שלא ככה חושבים מצביעי מפלגת העבודה.
"מפלגת העבודה התפוררה"
למרות שברק מנסה לשדר אופטימיות של מפלגה חדשה בשם "עצמאות" שיוצאת, אי אפשר לומר שהמצב החדש אינו עצוב. כשאהוד ברק מספר שהוא הולך בדרכם של בן גוריון ואריק שרון, לא ניתן שלא לגחך. איך הוא יכול למצרף עצמו לרשימת המנהיגים הזאת, כשאנו יודעים שהוא אחד האנשים הפוליטים הכי פחות אהובים בארץ בימים האלו?
הצעד הזה הוא הישג של נתניהו, שתיפעל יפה את ברק ומייתר את מה שנשאר ממפלגת העבודה. בעבודה ככל הנראה לא ימהרו לקבל החלטות. פואד שרוצה לכנס את הועידה במרץ ואין לו כוונות לעמוד בראש המפלגה, ירכז או ינהיג את המפלגה שנשארה.
אך מה שחשוב כעת הוא שמפלגת העבודה כבר לא קיימת, היא התפוררה, ושברק מצא עצמו בתמיכת ארבעה חברי כנסת או סגני שרים זוטרים. ומה שחושב יותר הוא שנתניהו קיבל כעת סוג של יציבות - קבוצה יותר קטנה בקואליציה אבל נאמנה. אי אפשר להתבלבל עד כמה הנאמנות של ברק לנתניהו לאחר הצעד שעשה.
רעידת אדמה פוליטית - סיקור מיוחד:
מכתב הפורשים: "העבודה - מקום בלתי נסבל"
נתניהו ידע, פואד גילה באינטרנט