האם אנחנו צריכים לחשוש מההתקוממות במצרים? השמרנים האמריקנים טוענים שוב ושוב שכן. "זה לא נוגע רק למצרים", אמר הרפובליקני גלן בק, ששובר את טבלאות הרייטינג ברשת פוקס. "זה סיפורו של כל מי שרוצה או חולם על שינוי פונדמנטלי שיהרוס את דרך החיים המערבית".
לדברי בק, הקהל העצום שההפגין נגד חוסני מובראק, הוא חלק ממזימה מוסלמית חובקת עולם ששוטפת את כל השטח מאסיה עד בריטניה. הדעה של בק נחשבת לקיצונית ביותר בזרם המרכזי של אמריקה היום, אבל אפשר לשמוע עוד דעות רבות על מצרים בימין האמריקני. "רק ילד יאמין שההפיכה הזו תביא לדמוקרטיה", כותב הפרשן צ'ארלס קראות'האמר. "רק עיוור אופטימי מאמין שזו מטרת ההפגנות האלה".
אנשי הממשל של אובמה דיברו בכל מקום אפשרי וברכו את סופה של הדיקטטורה במצרים, אבל הם הגדירו את התהליך כמסובך, כבעל פוטנציאל מסוכן, ומצד שני גם כהתרחשות נדרשת. דעתו של אובמה התפתחה והשתנתה מאז החלו ההפגנות. על פי הדברים האחרונים שלו, ממשל מובראק צריך לזרז צעדים זהירים כדי לנוע לקראת משטר דמוקרטי.
ממשל אובמה לא מבין את הסכנה שבאחים המוסלמים
רוב הרפובליקנים בקונגרס הסכימו בשקט עם דברי הנשיא. אבל מחוץ לוושינגטון, כמה חברים ותומכים במפלגה - שוברים את השורה.
האסטרטג המשפיע ניוט גינגריץ' אומר שהממשל נאיבי ביחס שלו לתנועות האופוזיציה במצרים. הוא מתייחס למאפיינים המוסלמים הקיצונים שבהם. "האחים המוסלמים הם אויב מושבע של הציוויליזציה שלנו", אמר. "לממשל הזה, לדעתי, אין שום מושג על מה אני מדבר".
ממש כמו גינגריץ', מושלת אלסקה לשעבר שרה פיילין, שהיא גם מועמדת פוטנציאלית לנשיאות, אמרה שהיא מאוכזבת מכך שממשל אובמה לא הצליח לנבא את האירועים העתידיים במצרים. "איש לא הסביר לנו עדיין, ואני מאמינה שהם יודעים. אנחנו לא יודעים מי עומד לרשת את מובראק. הם יודעים דברים, אבל מעדיפים לא לאמר לנו אותם!"
לא בטוח שבבית הלבן מסתירים מידע. הרבה מאוד אמריקנים הופתעו מהאירועים הפתאומיים במצרים. הנשיא אובמה, ללא ספק מאמין שהמדינה והאזור כולו ירוויחו מדמוקרטיה נוספת. השמרנים באמריקה לא משוכנעים שזה הולך לשם.
תכניתו של ג'ונתן מן political man משודרת בימי שישי בשעה 20:30 ובימי שבת בשעה 22:00 ברשת CNN