פנייתו של יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, לעצרת הכללית של האו"ם, שם הוא צפוי לקבל הכרה בשדרוג המעמד הפלסטיני למדינה משקיפה שאינה חברה בארגון, היא אמנם מפלה דיפלומטית לישראל - אך אינה מהווה אסון מדיני. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהפלסטינים כבר קיבלו הכרה כמדינה עצמאית אחרי שיאסר ערפאת, לימים יושב-ראש הרשות, הכריז על הקמתה עוד ב-1988 - בכינוס שנערך באלג'יריה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גורם מדיני בכיר בישראל התייחס היום בגיחוך למהלך שיזם אבו-מאזן, ואמר כי "ל'מדינה הפלסטינית' הזו יהיו פחות סמכויות מלעיר במשחק מונופול". זה לא בדיוק כך. משום שברגע שהפלסטינים יקבלו את ההכרה - סלולה עבורם הדרך לארגונים בינלאומיים כגון בית הדין הבינלאומי בהאג, וכן אפשרות לחתום על חוזים ואמנות עם מדינות אחרות. כמו כן, פתוחה בפניהם הדלת לדרוש בעתיד כי המשא-ומתן עם ישראל יחל בדיון על גבולות 1967.
בימים הקרובים ובעיקר אחרי ההצבעה נראה תמונות רבות של חגיגות. אלה יוכיחו שאולי אין בידי אנשיו של אבו-מאזן קסאמים - אך יש להם טילים דיפלומטיים. נכון להיום, עדיין פועלים הפלסטינים לגבש שינוי בנוסח ההחלטה - בעיקר כדי לזכות בתמיכתן של מדינות אירופיות נוספות.