עדיין לא ברור מה נוסח החוק שיוגש לכנסת בעקבות אישור עקרונות ועדת פלסנר בסיעת הליכוד הבוקר, אבל בקדימה כבר יכולים לדבר על ניצחון. הדוח אמנם לא התייחס לסוגיית גיוס האוכלוסיה הערבית, אבל קרא להחיל את עקרון הגיוס לכל. הדרישה לכלול גם את האוכלוסיה הערבית מגיעה מחברי סיעת הליכוד ומצדו של השר אביגדור ליברמן, וזו הסיבה שראש הממשלה בנימין נתניהו הוסיף את הסעיף הזה בישיבה הבוקר.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של רינה מצליח
בהצבעה בעד מסקנות הוועדה, יש קבלה מוחלטת של כל עקרונות הוועדה, אך הם התקבלו בלי פירוט. גם כשכתוב שיהיה מערך אכיפה, לא כתוב מי הגוף שיאכוף את זה.
דבר אחד ברור: נתניהו לא התכוון להרחיק לכת עד כדי כך, ונראה שהלחץ הציבורי גרם לראש הממשלה לשנות את עמדתו מעמדה תומכת בחרדים, לעמדה פשרנית יותר. עם זאת, לא ברור איך ייראה החוק ומה המערכות שיאכפו אותו? וייתכן שהוא יכלול כמה מההסתייגויות שהציבו החרדים.
מבחינת עמיתיו של נתניהו לקואליציה, גם ישראל ביתנו וגם ש"ס הודיעו שהתנגדות לחוק שיתקבל לא תביא לפרישתם מהממשלה, מה שאי אפשר לומר בשלב זה על יהדות התורה. בכל מקרה, העתיד לא צופה שנתניהו ומופז יחזיקו עוד זמן רב יחד, והקרבה לשנת בחירות מביאה איתה משברים קואליציונים דחופים. מבחינתו של נתניהו, אפשר לצפות שהוא ימנע ככל האפשר מלהגיע לבחירות בגלל הנושא של גיוס לכל ושיוויון בנטל, אבל ינסה כנראה להוביל לבחירות מסיבה אחרת.