11 שרי ארגון חיזבאללה פרשו הערב ממשלת לבנון והביאו לפירוקה. הצעד הדרמטי הזה כרגע לא מוביל למלחמת אזרחים, אלא, בינתיים, להפיכה פוליטית בלבד. הארגון, יחד עם השותפים שלו, שבראשם עומד הגנרל מישל עון, מנהיג המחנה הנוצרי, יצרו מצב שבו ממשלת חרירי הופלה וכעת צריך לפתוח במגעים להקמת ממשלה חדשה.
שרי חיזבאללה פרשו לאחר שראש הממשלה, סעד חרירי, לא נענה לדרישותיהם בנוגע לפרסום מסקנות דוח הוועדה לבדיקת רצח אביו. הם דרשו כי ממשלת לבנון תבטל את ההסכם עם בית הדין הבינלאומי, תמשוך את השופטים הלבנונים מההרכב, תפסיק את החלק הלבנוני במימון בית הדין הבינלאומי ואף תודיע מראש שכשיצאו כתבי האישום של הרצח, הממשלה תתנער מהם.
חיזבאללה, שאנשיו אחראים להירצחו של ראש הממשלה לשעבר, ביקשו בעצם מחרירי לבצע התאבדות פוליטית ולוותר על הענשתם והעמדה לדין של רוצחי אביו.
הצפי: תקופה ארוכה של שיתוק שלטוני מוחלט
השרים הפורשים כינסו את מסיבת העיתונאים במעונו של הגנרל עון, דווקא בשעה שמכוניתו של חרירי נכנסה לפגישה עם הנשיא אובמה בבית הלבן. הפגישה בין השניים הייתה סגורה, ככל הנראה לבקשתו של חרירי, שלא רוצה להיראות כמי שמקבל הוראות מארצות הברית.
כרגע קיימת בלבנון ממשלת מעבר, והנשיא מישל סלימאן צריך לפתוח בהתייעצויות עם המפלגות השונות. לחיזבאללה, כבר יש מועמד משלו - מדינאי ישיש מטריפולי שכבר היה ראש ממשלה בעבר.
למרות שלחרירי עדיין יש רוב קטן בפרלמנט, אנו צפויים לראות תקופה ארוכה של שיתוק שלטוני מוחלט בלבנון, תקופה של מאבק כפי שלא ראינו כמוהו מאז 2008, עם סכנה תמידית שגפרור ייזרק לרחוב ויצית בערה גדולה.