כמה הייתם מוכנים לשלם כדי שבשנה החדשה תהיו שמחים, שתקומו בבוקר בלב מתרונן ותלכו לישון בערב בתחושת חדווה ואושר? למרות הקדמה הטכנולוגית ושלל החידושים וההמצאות שמקיפים את חיינו, מחקרים מוכיחים כי האויב מספר אחת של האדם בימינו היא תחושת העצבות והבדידות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מיליוני אנשים מכל רחבי הגלובוס משלמים בכל חודש הון עתק בשיחות עם אנשי מקצוע על מנת שאלו יתירו אותם מכבלי העצבות ונוטלים תרופות נוגדות דיכאון כדי שלא לשקוע במצב שהרפואה מכנה "מרה שחורה". אחרים פשוט בורחים לסמים או לאלכוהול כדי "לברוח מהצרות, ולהרגיש טוב עם עצמי".
אין ספק שהייתם מוכנים לשלם הרבה כדי לרכוש את השמחה ולסלק את העצב והדכדוך. כמה אנחנו מקנאים לפעמים באבותינו הקדומים שלא התגוררו בדירות מרווחות, לא נסעו במכוניות פאר, וביתם לא היה מצויד בכל חידושי הטכנולוגיה - ובכל זאת היו שמחים ומאושרים.
מי שיהיה שמח בשמחת תורה יהיה שמח כל השנה
ובכן, לא צריך לשלם בעד השמחה. היא כאן, מצפה לכם, במאגרי ענק. רק לבוא ולקחת. והיום שבו מחלקים שמחה לכל השנה הוא שמחת תורה. יש הסבורים כי השמחה היא תוצאה של מצב: אם טוב לך, אם אתה ובני משפחתך נתברכתם בבריאות טובה, אם הפרנסה מצויה בשפע, ואם אין לך צרות ודאגות - אתה אמור להיות שמח. הדברים אמורים גם הפוך, אם חלילה החיים אינם זורמים על מי מנוחות ויש קשיים, צרות ובעיות, במצב כזה אינך יכול לשמוח.
אבל האמת היא שאין בהכרח קשר בין המציאות האובייקטיבית ובין השמחה. אכן, לעיתים השמחה מתפרצת מאליה. לפעמים יש נסיבות משמחות שמציפות את האדם בשמחה. אבל בדרך כלל השמחה היא דבר סובייקטיבי לחלוטין. שני בני אדם יכולים להימצא באותו מצב; אחד מלא שמחה והשני שוקע בדיכאון. כי הדברים תלויים יותר בגישה שלנו לחיים, בדרך המחשבה ובצורה שאנו תופסים את המציאות.האדם השמח רואה בכל דבר את הצד הטוב, את חצי הכוס המלאה.
אולם השמחה איננה עבודה מנטאלית בלבד. היא גם מתנת שמיים. כדי להיות שמחים באמת אנו זקוקים לברכה מלמעלה, שאלוקים יפתח לנו את שערי השמחה. וכאן הדברים מתחברים עם חג שמחת תורה: זה חג שבו על פי הקבלה נפתחות בארות השמחה, וכל הרוצה לשאוב שמחה לכל השנה וזמן לעשות זאת. היממה הזאת היא מקור השמחה והמעיין שממנו נובעת השמחה למשך השנה כולה. מי ששמח עכשיו שמחה אמיתית ישמח, בעזרת ה', בכל ימות השנה הבאה.
הלוקיישן הלוהט ביותר: בית הכנסת
כדי לרכוש את השמחה לא צריך להתאמץ הרבה, או לבוא עם פנקס צ'קים. רק להרים את הרגליים, לרקוד, לשמוח עם התורה, ולשכוח את כל הבעיות והדאגות ולהניח לשמחת החג למלא את ליבנו ולטעון את המצברים הרוחניים שלנו.
לצערי הרב, עבור הרוב המוחלט של החילונים שמחת תורה הוא עוד יום עם מזג אוויר מצוין שבו ניתן לעשות מנגל בחיק הטבע. אלו שבכל זאת קצת יותר מחוברים למסורת יעשו סיבוב קצר במוצאי החג באחד ממרכזי ההקפות השניות העירוניות, אבל גם הם לא יעזו להיכנס בחג ללוקיישן הלוהט ביותר בעיר ולמרכז ההתרחשות, בתי הכנסת.
מה לעשות, החילוני הממוצע מרגיש בבתי הכנסת אי נוחות גדולה, ולא ממש מוצא את מקומו או מבין מה קורה בזמן אמת. בשמחת תורה אגב, המצב מחמיר והוא מרגיש כמו אורח שהגיע לחתונה הלא נכונה. כולם רוקדים ושמחים, אבל הוא לא כל כך יודע למה. גם צעירי אגודת חב"ד, המפעילים את 312 סניפי בתי חב"ד בישראל, נחשפו למציאות הזו והחליטו על מיזם חדש ששם את הפוקוס בחגיגות שבבתי הכנסת דווקא על האורחים החילוניים.
ביחד עם קרן 'מרומים' הם מעלים לאוויר את פרויקט "ההקפות הראשונות" שמבקש לשכפל את ההצלחה הגדולה של מיזם בתי הכנסת הפתוחים, בהם השתתפו כמאה אלף ישראלים בתפילות יום הכיפורים שנוהלו בצורה ידידותית וחווייתית במיוחד עבור מי שאיננו מתפלל קבוע.
המטרה: לקרב את החילונים לחגיגות בערב החג
"הציבור הרחב מכיר אמנם את פורמט ההקפות השניות, המתקיימות במוצאי שמחת תורה, אך חשנו פספוס אדיר מכך שדווקא בליל שמחת תורה עצמו, ברגעים שבהם ניתן למשוך מ"כספומט" השמחה של השמיים שמחה ללא הגבלה לכל השנה כולה, רבים אינם מגיעים לריקודים המתקיימים בבתי הכנסת", הסביר הרב יוסף יצחק אהרונוב, יו"ר צעירי אגודת חב"ד.
ואכן, על מנת להגביר את תחושת החיבור של הישראלי המצוי לחגיגות שהתקיימו ברביעי בערב בבתי הכנסת השונים, בנו בצעירי חב"ד תכנית מיוחדת שפונה במיוחד לקהל הרחב, עם מקומות מיוחדים לנשים ותוכנית לילדים, שמאפשרת לו לקחת חלק בצורה מזמינת פנים וחווייתית בחגיגות השמחות. חלק מההקפות יוקדשו לקבוצות ציבוריות חשובות בישראל: הקפה אחת לביטחון ושלום חיילי צה"ל; הקפה אחת לרפואת נפגעי מלחמות ישראל ופעולות האיבה; הקפה לביטחונם ועתידם של הילדים, והקפה נוספת להצלחתם, רפואתם ופרנסתם של כלל תושבי ישראל.
כמיטב המסורת של שמחת תורה, יקבלו כל ילד וילדה שיגיעו לריקודים דגלי שמחת תורה ססגוניים ומרהיבים שהופקו במיוחד לפעילות זו ומגוון ממתקים. כמיטב המסורת, יתקיים בכל בית כנסת המפעיל את ההקפות הראשונות קידוש עשיר וחגיגי ולאמירת 'לחיים' שתרומם את מצב הרוח לקראת הריקודים.