ארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול כי הוא מוסיף את הטלפונים הסלולריים לרשימת ה"מסרטנים האפשריים". למעשה, מדובר בהודעה מאוד דרמטית, משום שהארגון ישב לראשונה לדון במצבור העדויות המדעיות שנאספו עד היום בנושא הזה והחליט שאכן יש מספיק עדויות כדי לומר שטלפונים סלולריים הם "מסרטנים אפשריים".
"ההצהרה הזו למעשה מאשרת שקיימת סכנה בטכנולוגיה הזו", אומרת פרופסור סיגל סדצקי, מומחית לסרטן וקרינה מבית החולים תל השומר לחדשות 2 באינטרנט. "השוני המהותי בין הטלפונים הסלולריים ובין למשל סיגריות הוא שסיגריות ידועות כ'מסרטן ודאי', בניגוד לסלולריים שמוגדרים בשלב הזה כ'מסרטן אפשרי'", אומרת סדצקי. "הדמיון לעומת זאת, הוא שיש מקום לשקול איסור שימוש בטלפונים סלולריים במקומות כמו רכבות, כדי למנוע חשיפה פאסיבית".
"עיקר הנקודה היא ללמוד איך להשתמש בטכנולוגיה הזו נכון", מסבירה פרופסור סדצקי. "צריך לשקול למה אנחנו רוצים את הטכנולוגיה הזאת ואיפה אנחנו עוצרים אותה", היא טוענת. "אחד הדברים הכי חשובים הוא קודם כל לדבר באזנייה או ברמקול ולא להצמיד את המכשיר לראש. הדבר החשוב ביותר הוא להגן על הילדים שלנו, שרגישים יותר לקרינה הנפלטת מהטלפון".
"אני חושבת שאנחנו צריכים קצת יותר להגביל את עצמנו מבחינת כמות השימוש", מסכמת המומחית. "בבדיקה שנערכה ב-16 מרכזים ברחבי העולם, נמצא שישראלים מדורגים במקום הראשון מבחינת כמות ואורך השיחות".