כוננות השיא בגבול מצרים נמשכת מחשש שחוליות מחבלים שמקורן בעזה יחדרו לסיני ויבצעו פיגוע במתווה דומה לזה שאירע לפני פחות משבועיים וגבה את חייהם של שמונה ישראלים. בינתיים, באישור ישראל, נערכו לוחמי הקומנדו המצריים בכוחות מתוגברים בצפון חצי האי.
המהלך תואם את האינטרס הישראלי, גם בשל הפגיעות החוזרות ונשנות בקו צינור הגז וגם מתוך תקווה שכך תוכל להיפגע פעילותם של חלק מגורמי הטרור בסיני - שהפך למרחב הפעולה הטוב ביותר שיכול היה לעמוד לרשותם.
עד לתקופה האחרונה, לא פעלו המצרים בסיני וסייעו ליצירת הוואקום השלטוני בחצי האי האדיר הזה, שבו מתגוררים כ-350,000 בני אדם - רובם המכריע אינם אזרחים מצריים.
המודיעין החסר מטיל בספק את יעילות הכוחות המצריים
פעילות של הקומנדו המצרי נגד ריכוזי הטרור בסיני תתקבל בברכה בישראל. אחריה, יתעוררו שאלות בנוגע לתזמון סוף הפעילות שם והאופן שבו הדבר יתבצע. הכל תלוי, למעשה, בדרך שבה הם יפעלו שם.
גם ללא תגבור הכוחות בסיני עמדה לרשות המצרים היכולת לפעול נגד תופעת ההברחות מהרצועה לסיני נגד רפיח - אך שם בחרו שלא להשקיע מאמץ בכך. במקום זאת, הם דרשו רק עוד ועוד תוספות של סדר כוח צבאי בחצי האי.
למרות האופטימיות שבתגבור כוחות הקומנדו המצריים בסיני, לא בטוח שאלה יוכלו למנוע את הפיגוע הבא בגזרה. לשם כך, זקוקה קהיר לתשתית מודיעינית מקיפה הרבה יותר מזו שקיימת שם, כזו שתאפשר לכוחות הפועלים בשטח להגיע לנקודה ספציפית שבה פועלת חוליית טרור.
מכיוון שאלה, לפי שעה, אינם בנמצא - עלולה פעילות הכוחות שם להיערך כחיפוש אחר מחט בערימת שחת. שיתוף הפעולה בין ישראל לבין מצרים נמשך, אך ספק אם בירושלים יוכלו לסייע לקהיר במישור המודיעיני על הנעשה בסיני בשל היעדר מידע רחב על מה שמתרחש שם.
במצב הנוכחי, עומד לרשות חוליות הטרור מגוון רחב מאוד של תרחישים לבצע פיגוע. המתקפה שהם זוממים אינה חייבת להיות דומה לאחרונה, ויכולה לבוא לידי ביטוי גם בירי רקטות גראד מתוך סיני לעבר הנקודה הרגישה ביותר - העיר אילת.
לא רק היא חשופה לטרור - שכן גם יישובים אחרים בגזרה, דוגמת אלה שבפתחת ניצנה, נמצאים על כוונת המחבלים. נכון לעכשיו, לא ניתן לעשות הרבה נגדם פרט לתגבור הכוחות שכבר התבצע - עד שמישהו בצד השני יילחץ על ההדק.