אהוד ברק מכריז היום על פרישה מסיעת העבודה והקמת סיעה חדשה. הוא צפוי לפנות בהמשך היום לוועדת הכנסת בבקשה שתאשר את המהלך. מה המשמעויות של המהלך? והאם יש לברק סמכות לעשות זאת?
לוועדת הכנסת אין למעשה כל סמכות ממשית מלבד מענייני השם. מכיוון שברק אסף סביבו ארבעה חברי כנסת נוספים, הוועדה תאלץ לאשר את המהלך והיא תהייה כמעין "חותמת גומי". האפשרות היחידה שלה להתערב היא במקרה וברק יבחר בשם הדומה לזה של העבודה, כמו "העבודה החדשה" או העבודה האמיתית. הבעיה לא צפויה להתעורר מפני שברק מנסה להיפטר מכל סמל הקשור למפלגה.
המהלך הזכיר לפרשנים רבים את היום בו החליט ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון לפלג את הליכוד ולהקים את קדימה. בכנסת מסכימים רבים כי מדובר ב"פצצה פוליטית" שצפויה לשנות באופן מהותי את הנוף במשכן.
אהוד ברק מותיר אחריו את השרים אבישי ברוורמן ובוז'י הרצוג בממשלה. מדובר באנשים שלאורך חודשים קראו עליו תיגר. האיש המעניין ביותר בפרשה הוא אולי שר התעשייה המסחר והתעסוקה בנימין בן אליעזר. העובדה שברק החליט להשאיר את פואד מאחור מעידה שהוא מעוניין להתנתק לחלוטין מכל מה שנקשר במפלגה.
ברק ביצע מהלך מבריק, במובן זה שהוא משאיר את השרים בן-אליעזר, ברוורמן והרצוג בממשלת נתניהו. הוא למעשה השאיר אותם ככלי ריק ואילץ אותם לפרוש מהממשלה.