בעידן שבו יותר אנשים יודעים מי זאת סוזן בויל, ולא מי זאת סוזן רייס, ושלכלב של מארק צוקרברג יש יותר לייקים מלכל נבחרי ישראל ביחד, אפשר להבין את ראש הממשלה.
נתניהו כבר לא צריך לשאול את היועצים שלו מה חושב הציבור, כשהוא יכול פשוט לקבל תמונת מצב בעצמו מהבאזז ברשת. בהתאם, גם הדרך אל לבם של הבוחרים מתקצרת - בלי מאבטחים, בלי מכתבים רשמיים ונאומים מהטלפרומפטר - כל מה שצריך זה פנייה אישית, מצלמת רשת וחיבור לאינטרנט, והמסר שלך זמין ומופץ לכל העולם. זה אכן מאוד מחמיא לנו, פשוטי העם, שנתניהו מקשיב ומדבר אלינו בגובה המסך, אבל הוא עושה את הדבר המתבקש.
ראש הממשלה, פוליטיקאי ותיק ומשופשף, הולך בעקבותיהם של שני טירונים: ברק אובמה ודיוויד קמרון.
הדמוקרטיה מעולם לא הייתה נוחה יותר
נשיא ארצות-הברית, שחייב כמה רגליים בכיסא שלו לאינטרנט, התיישב בינואר השנה לענות על שאלות הגולשים והתחיל את פרויקט World View של YouTube. יותר מ-140 אלף איש ביקשו לשאול את אובמה שאלות במשדר האמריקני.
חודש אחר כך היה זה ראש ממשלת בריטניה שענה על מדגם של כעשרת אלפים שאלות שזרמו דרך יוטיוב לרחוב דאונינג. אולי אם חוסני מובארק היה מבין בזמן את הכוח שמסתובב היום ברשתות החברתיות, הוא היה מצליח לעשות קסם שהיה משאיר אותו עדיין נשיא מצרים. המנהיגים בלונדון, וושינגטון או בירושלים הם לא מובארק או אסד, אבל גם הם צריכים את האינטראקציה הזאת כדי להישאר רלוונטיים. לנו האזרחים יש לפחות את ההרגשה שהקול שלנו נשמע, בדיוק כמו שאפלטון התכוון.
הדמוקרטיה מעולם לא הייתה נוחה יותר, בספה עם הלפטופ, או עם הסלולרי ביד. צריך לשמוח על הכוח החדש שנותנים לנו השיתוף והחוויה החברתית ברשת, אבל זה לא תחליף לדמוקרטיה: מעורבות אמיתית, ניסיון לשנות מציאות בשטח ולא רק בלייקים או בקבוצות ברשת. לייק גדול לכם הגולשים וגם לראש הממשלה, סליחה על האנכרוניזם, רק אל תשכחו שהמבחן האמיתי לדעת הקהל הוא בקלפי.
איך גם אתם יכולים לשאול את ראש הממשלה ולהשפיע על הראיון?
ביום רביעי הקרוב יענה ראש הממשלה בנימין נתניהו לשאלות הגולשים בשידור חי בחדשות 2, כחלק מפרויקט ה-"World View" של YouTube. במסגרת המיזם המיוחד, יכולים גולשים מהארץ ומהעולם להפנות שאלות לראש הממשלה באמצעות אתר YouTube אינטראקטיבי שעלה לאוויר.
הגולשים מוזמנים להפנות את השאלות החשובות למר נתניהו: החל מנושאים בינלאומיים, כמו המהפכות בעולם הערבי, השלכות ההתחמשות הגרעינית של אירן, שיחות השלום עם הפלסטינים וכן נושאים הקשורים לחברה הישראלית ולגורלה. את השאלות ניתן להעלות לאתר בווידיאו, בטקסט או בטוויטר (AskNetanyahu#).
הגולשים מוזמנים גם להצביע לשאלה שהם רוצים שתישאל בראיון.