בזמן שראש הממשלה נתניהו והנשיא אובמה יישבו בבית הלבן הם יצטרכו לדון בעניינים הקשורים לאמון בין שני האישים. אובמה רוצה זמן. הוא רוצה שישראל לא תתקוף כדי לאפשר את המשך הלחץ החזק על האירנים. נתניהו מצדו לא מתבקש להתחייב לא לתקוף, הוא מתבקש לחכות. רוצה לשמוע איזה לחץ בדיוק יפעיל אובמה על האירנים. איך הוא ילחץ אותם ומהם מבחני הביצוע שלו.
אחד המבחנים שיכול להיות המבחן לרצינות הוא מבחן מיצרי הורמוז. בישראל ראו מה קרה לפני חודש שהאירנים בדברי רהב איימו לסגור את המיצרים ואיתם את אספקת הנפט של העולם. האמריקנים בשתי שניות הבהירו שזאת עילה למלחמה כלומר אם המיצרים יסגרו - אנחנו נתקוף אתכם. האירנים הופתעו והתקפלו.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אודי סגל
את אותה רצינות שהפגינה ארה"ב בעניין המיצרים ישראל רוצה לראות גם בתוכנית הגרעין. זה התחיל בנאום השבוע, בעיניים ישראליות זה לא מספיק. שני האישים יוכלו לדבר על החשש הגדול שלהם - עליית מחירי הדלק. אובמה מבין שאם יעלו מחירי הדלק בארה"ב זאת יכולה להיות עילה לסיים את הקדנציה שלו. נתניהו שהרגיש אף הוא, בזעיר אנפין, את ההשפעות של עליית מחירי הדלק בשבוע שעבר יכול להזדהות, אם כי הוא חושב שכשאובמה מאותת על הססנות בעניין מחירי הדלק, האירנים קולטים את זה כאי עשייה אמריקנית.
מה נתניהו יסמן לרפובליקנים?
נקודה אחרונה שיכולה לעלות בפגישה היא נקודת השתיקה. אובמה העלה בנאומו בועידת איפא"ק שעדיף להמנע מכל דברי הרהב על מלחמה שרק משרתים את האירנים. במלים פחות מנומסות אומר אובמה לישראלים: תשתקו, זה לא עוזר לאף אחד. אבל מייד אחרי הפגישה יהיו לפחות שני אנשים שידברו, נתניהו מול איפא"ק ויהיה מעניין מאוד לראות מה יש לו להגיד אחרי הפגישה. האם הוא יאותת למועמדים הרפובליקנים שידברו אחריו ש"דמו של אובמה מותר" ואפשר לתקוף אותו על כך שהוא לא פרו-ישראלי.
הבא שידבר אחרי נתניהו הוא שר ההגנה האמריקני ליאון פנטה. לפנטה היו בעבר כמה פליטות פה מאוד לא מוצלחות, ומעניין מה יהיה לו לאמר גם על הפגישה וגם על הנאום של נתניהו. מה שבטוח, שתיקה לא תהיה כאן.