כשנולד תינוק נולדת גם אמא, אבל לא תמיד נולדת גם בשלנית (או אבות בשלנים) ולא לכולם יש סבתא שמכינה במיוחד סירים מלאים. וכשהזמן דוחק בין העבודה, קצת זמן איכות עם הבעל וניסיונות לארגן את הבלאגן בבית - למי יש זמן לבשל במיוחד רק לנסיכים?
בדיוק כאן נכנס הספר החדש שהוציאה מיכל וקסמן (החתומה גם כל "טעמים ראשונים"). יותר ממאה מתכונים מסודרים לפי המרכיב העיקרי (עוף, פסטה, דגנים וכו') או סוג המנה (מרקים, מאפים ומתוקים). הצעות לתפריטים שבועיים, עצות לילדים סרבנים ותזונה על קצה המזלג.
וקסמן לא לוקחת שום דבר כמובן מאליו - מתחילה מהבסיס של מה כדאי ורצוי שיהיה בבית (כולל תחליפים בריאים ומתי עדיף אורגני) ומקפידה שהמתכונים יתאימו לכל אחד ואחת - גם אם הם מנכ"לים נורא עסוקים בחברה נורא חשובה.
מה שאהבתי בספר זה שהאוכל מתאים לכל בני המשפחה - גם לקטנים (אורז עם נחשים) וגם לגדולים (סלט פסטה עם סלמון מעושן ואספרגוס). אוכל ביתי, פשוט ובריא.
קציצות עוף של הדס - מתוך "ארוחת ילדים" של מיכל וקסמן (כ-20 קציצות בינוניות)
1/2 ק"ג בשר עוף טחון (עדיף מפרגיות ולא מחזה עוף)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ קטן
1 כפית שטוחה סוכר
3 כפות סויה
1 כוס פירורי לחם (עדיף פנקו - פירורי לחם יפניים)
שמן זית, תירס או חמניות לטיגון
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל והסוכר ומטגנים עד להשחמה.
בקערה גדולה מערבבים את העוף, הסויה והבצל המטוגן. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל בינוני.
טובלים כל קציצה בפירורי לחם כך שכל הצדדים יצופו היטב.
מחממים במחבת שמן בגובה 2 ס"מ ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד להשחמה.
סופגים את השמן עם נייר סופג ומגישים חם.
אפשר להכין כמות גדולה של תערובת ולהקפיא את הקציצות אחרי הטבילה בפירורי הלחם, מבלי לטגנן. לפני הארוחה מפשירים את הכמות הרצויה ומטגנים. אין לשמור במקרר או להקפיא קציצות מטוגנות. הן מאבדות את פריכותן.
בתיאבון!
הערות ותגובות ניתן לשלוח ל-sigalr@news2.co.il