היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה ויינשטיין התנגד לפתיחתה של החקירה נגד וינר ובניהו, הוא ממש התגושש עם מבקר המדינה לשעבר מיכה לינדנשטראוס בשאלה האם צריכה להיפתח חקירה פלילית או לא. מכאן ועד לפתיחת החקירה נעשתה כברת דרך, שלדעתי היא ראויה לציון.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לא רק וינשטיין, אלא מי שהיה ראש אח"מ הוקדם, ניצב יואב סגלוביץ התנגד התנגדות נחרצת לפתיחתה של החקירה, אבל אז בצבא מצאו הקלטות חדשות. כאלה ששכנעו גם את היועמ"ש וגם את המשטרה שצריכים לפתוח בחקירה.
אנחנו לא יודעים מה הראיות החדשות שנמצאו, לא נחשפנו לכולן, בשל צו איסור פרסום המוטל על חלקן. חוץ מזה, אנחנו יודעים שיש שמכנים את ההקלטות "הקלטות מצמררות", כאלה שעשויות לשנות את המשחק ולעורר זעזוע במערכת הביטחון. עם זאת, בפועל אני לא שמעתי לצערי את ההקלטות האלה, בדרך כלל זה חיסרון. היום - זה יתרון. זה יתרון משום שאני יכול להעריך הערכה מפוקחת מתוך ניסיוני.
הערכה שלי היא שמשטרת ישראל לא רצתה את החקירה הזאת, אבל היא עברה מרחק גדול. ממצב בו היא לא רוצה בכלל לפתוח בחקירה, למצב שבו מבקשים הארכת מעצר של חמישה ימים כנגד שניים שהיו קצינים בכירים בצבא בעברם. יתרה מכך, לא רק שעצרו אותם אל מבקשים גם להאריך את מעצרם בחמישה ימים. מעצר של אנשים ללא עבר פלילי כלל.
המטמורפוזה של המשטרה והיועץ המשפטי
מכאן שכנראה המשטרה והיועץ המשפטי לממשלה עברו מטמורפוזה משמעותית בהתייחסות לתיק הזה. למה ויינשטיין? משום שאם הוא חשב שהתיק של העיתונאי עמנואל רוזן, הוא תיק רגיש שיש לבחון אותו בעצמו, אין לי ספק שהוא מלווה את החקירה הזאת, ולפני שרצו כולם לבית המשפט וביקשו הארכת מעצר של חמישה ימים הם קיבלו את האישור של היועץ עצמו, של פרקליט המדינה ושל מפכ"ל המשטרה.
שנית, הייתה דממה, היו ביקורות לעתים, חלקן אף ארסיות, ברבים מכלי התקשורת על כך שהמשטרה מנומנמת והחקירה רדומה ושלא רוצים לקדם אותה. אך לי נדמה שחלק מהחשדות המרכזיים כנגד השניים מתייחסים לשיבוש החקירה ולהעלמת ראיות. לכן ייתכן מאוד, שהמשטרה ביצעה הרבה מאוד פעולות נסתרות.
בין הפעולות היו ככל הנראה האזנות סתר ומעקבים. הם ישבו באופן שקט, ראו שהחקירה השקטה מניבה להם תוצרים ולכן הם השתהו. יש שפרשו זאת כמשטרה מנומנמת, אך ייתכן מאוד שביום מן הימים אנחנו נתרשם שהחקירה שנראתה מנומנמת הניבה תוצרים משמעותיים לגבי החשודים.