הנה צירוף מקרים מוזר למדי: כל מה שאתם צריכים לדעת כיום אודות הפוליטיקה האמריקנית קשור אכשהו לספרה 9. הרפובליקנים והדמוקרטים מתכוננים לבחירות לנשיאות ארצות הברית שייערכו בנובמבר שנה הבאה, והספרה הזו היא הדבר הקריטי היחידי שיש למועמדים המובילים ולבעלי העניין שלהם במשותף.
שיעור האבטלה במדינה עומד כיום על 9.1%. נשיאים מכהנים נוטים לזכות בקדנציה שנייה בבית הלבן, אך עד היום לא היה שום נשיא של תקופת פוסט מלחמה, שנבחר שנית כששיעורי הבלתי מועסקים היו כה גבוהים. ברק אובמה הגיש לקונגרס תכנית לעידוד יצירת מקורות עבודה, אך המחוקקים כבר הודיעו כי אין להם כל כוונה להעביר את ההצעה. אז נכון לעכשיו, הנשיא אובמה יוצא בקמפיין תמיכה ביוזמה, גם עבור מקום העבודה שלו עצמו.
האלמנט הכי מדובר בקמפיין הרפובליקני עד כה הוא תכנית נוספת ליצירת מקומות עבודה ששמה 9-9-9. הרמן קיין, בעל רשת פיצריות לשעבר, לא מחזיק בשום ניסיון בעבודה ציבורית ובדיוק מהסיבה הזאת הוא הכוכב העולה של המירוץ הרפובליקני לנשיאות . קיין רוצה להחליף את קוד המס האמריקני במס הכנסה בגובה 9%, מס מכירות של 9% ומס עסקים של 9%. כלכלנים רבים אומרים שגזירה כזו תהיה קשה ביותר לכיסם של מיליוני אמריקנים עניים, שכרגע לא משלמים מס הכנסה בכלל. קיין לא מתנצל והמצביעים מתרשמים מכך.
"אנחנו 99% מהמדינה"
למועמד המוביל במירוץ הרפובליקני מיט רומני, יש תכנית ליצירת מקומות עבודה משלו שכוללת לא פחות מ-59 סעיפי מדיניות שונים. במשך החודשים האחרונים, מי שהיה מושל מסצ'וסטס לשעבר, מוביל ברוב סקרי דעת הקהל שנערכו. רומני נכשל כשניסה להיות המועמד הרפובליקני לנשיאות לפני ארבע שנים, אבל הצעת "59 הנקודות" המקיפה שלו והופעות מלוטשות בפני הציבור מרמזות שהפעם הוא מגיע למירוץ מוכן הרבה יותר.
המשתנים הבלתי ידועים של הבחירות הן המחאות החברתיות, שהחלו בחודש הקודם בהפגנה בניו יורק שקראה "לכבוש את וול סטריט" - הפגנה שהתפשטה מאז לכל רחבי ארצות הברית. הסיסמאות והשלטים של המפגינים מציבים אותם מול 1% מהאמריקנים - העשירים במדינה. המפגינים מאשימים אותם בניצול כלכלתה של ארצות הברית לטובתם האישית: "אנחנו 99%", אומרים המפגינים.
קמפיין הבחירות לנשיאות ארצות הברית הופך להיות מרתק במיוחד, בסולם מ-1 עד 10, הנה בא לו עוד 9 אחד.
תכניתו של ג'ונתן מן, Political Mann, משודרת ביום שישי ב-20:30 ובשבת ב-22:00 ברשת CNN