בעוד זמן קצר תעלה לדיון בשולחן הממשלה תכניתו של ראש הממשלה נתניהו, לחינוך חינם מגיל 3. מימון התכנית שעלותה נאמדת ב-10 מיליארד שקלים, יגיע מקיצוץ רוחבי בכל משרדי הממשלה, פרט לתקציב הביטחון. שר החינוך לשעבר יוסי שריד מאמין כי ללא קיצוץ בביטחון, לא נצליח להגיע להישגים מהותיים.
בריאיון מיוחד שהעניק לחדשות 2 באינטרנט, הסביר שריד כי "נתניהו לא בדיוק יודע איך צריך להתמודד עם האתגרים שמונחים לפניו. הוא לא עשה שיעורי בית, ולא מגיע מוכן לישיבה זו".
"מרוב התרגשות שכחנו ש"חוק חינוך חינם "בכללותו הוא חוק נייר. אפשר לחשוב שמגיל 4 לומדים כאן חינם. הורים בישראל משלמים הון עתק מדי חודש, זו המציאות ואותה יש לשנות", אומר שריד ומדגיש "אני לא חושב שההצעה שמובאת הבוקר לממשלה היא מדודה ונשקלה על פי הצרכים. כדרכו, מביא נתניהו לממשלה דבר לא מבוסס. הנאום יותר חשוב לו מאשר כל מה שיבוא בהמשך".
"האמינות היא לא הצד החזק של ממשלת נתניהו"
"יש דברים שמובנים מאליהם, ברור שהמקדים ביישום החוק חינוך חינם הרי זה משובח" קובע שריד ומוסיף: "מגיל 3 זה טוב, ומגיל שנה עוד יותר טוב. אך אם באותו מהלך עצמו נותנים ולוקחים, גורעים מתקציבים חברתיים אחרים ורק בתקציב הביטחון לא נוגעים, אז מה הואילו חכמים בתקנה זו?".
שר החינוך לשעבר מזהיר כי "הניסיון מאלץ אותנו להיות ספקנים וחשדנים. הצד החזק של ממשלת נתניהו הוא בוודאי לא האמינות, לא בדיוק אומרים ועושים אותו דבר. עד שלא נראה את השינוי, לא נמהר להשתכנע, וגם כשנראה נצטרך לוודא שלא מוליכים אותנו שולל".
"הרכב השלטון הנוכחי רק רצה לנטרל את המחאה החברתית"
בהמשך, התייחס שריד לסוגית הקדמת הבחירות. "על פי גשם הנדבות שמתחיל לרדת עלינו, אני מאמין שאנחנו מתקרבים מאוד לבחירות". בהתייחסו למחאה החברתית שהחלה בקיץ האחרון הוא מסביר: "המחאה לא נשאה בינתיים שום פירות, אני עוקב כמו כל אזרח בישראל אחר המחירים בסופרמרקט ורואה שהם רק עולים, אין רישום או חותם של המחאה".
"הרכב השלטון הנוכחי רק רצה לנטרל ולמחוק את המחאה, וכרגע אין שום סיכוי", אומר שריד ומוסיף: "אם האנשים הטובים שעמדו בראש המחאה בקיץ יכולים להתארגן ולגייס את כוחם הפנימי בכדי להיכנס בכוחות חדשים לפוליטיקה, אז אולי יהיה שינוי, ואם לא, אז מה שהיה הוא שהווה והוא שיהיה".
לגבי חוק הצינון לעיתונאים המבקשים להתמודד לבחירות לכנסת, אמר שריד כי הוא נגד חוקים מהסוג הזה. "מי שרוצה להתמודד שילך להתמודד, עיתונאי צריך לשמור על ניקיון דעתו, וגם זה לא תמיד קורה. הציבור בעצמו צריך להכריע ולא חוקים שבאים לצמצם את קשת ההיצע של המועמדים".
"כל חיי הייתי אדם אופטימי, אך במצב הנוכחי אני לא יכול לגייס מידה רבה של אופטימיות. הסכנות הן גדולות ואני לא מסוגל לזהות כוחות פנימיים שמסוגלים לשנות את המצב ולתקנן", אמר לסיום.